2 avokaadot
4 vutimuna (või kanamuna)
soola, pipart
soovi korral veel nt tšillihelbeid, Cayenne’i pipart, riivitud parmesani, krõbedaks praetud peekonitükke, külmsuitsulõhet, murulauku, tilli jne

1. Poolita avokaadod pikkupidi. Eemalda kivi. Vutimunad peaksid avokaadokivist jäänud õnarusse ilusasti ära mahtuma. Kui aga soovid kasutada kanamune, uurista süvendit lusikaga veidi suuremaks.

2. Lõika avokaadopoolikute alt õhuke lõik koort ära, et avokaadod ei vajuks viltu. Tõsta need ahjuplaadile või -vormi. Löö igasse avokaadosse lahti üks vutimuna. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 210 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni muna saavutab soovitud küpsusastme.

3. Võta ahjust ja naudi kohe, lihtsalt koore seest süües. Võid lisada midagi retseptis loetletud lisanditest ja maitseainetest.