Valge liha all peetakse tavaliselt silmas linnu- või kalaliha. Valge liha toon sõltub sellest, millisest kehapiirkonnast tükk pärineb. Näiteks kana puhul on kintsuliha tumedam kui rinnafilee. Liha tumeda värvuse tingib müoglobiin, mida leidub rohkem nendes kehapiirkondades, kus lihasaktiivsus on suurem. Valge liha on lahjem kui punane liha ja see sisaldab vähem rasva, mistõttu on selles ka vähem kaloreid. Valge liha mõjub hästi ka kolesteroolitasemele ja sobib kindlasti inimestele, kellel on tervise- ja seedehäired.

Hea oleks tarbida nii valget kui ka punast liha mõõdukas koguses. Mõlemal lihal on omad kasulikud omadused. Näitkeks punane liha aitab kaasa lihaskasvule, ent valge liha aitab kaasa kaalulangetamisele.

Ligi 30 grammis punasest lihast valmistatud hakklihas on ligikaudu 70 kilokalorit. Samas koguses kanalihast valmistatud hakklihas on aga 30 kilokalorit. Väidetavalt suudab keha valgest lihast kätte saada rohkem valku kui punasest lihast, kuid vahe pole märkimisväärne.

Mehed võiksid süüa päevas vähemalt 52 grammi liha ja naised 45 grammi.

Allikas: naturalnewsblogs.com