ÜHELE/ Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

Uuringud on näidanud, et kirsside söömine enne ja pärast kehalist koormust aitab lihastel taastuda ning nende funktsioone säilitada. Kirssides sisalduv melatoniin soodustab kvaliteetsemat und ning selle kaudu terve organismi taastumist. Ka kurkumis sisalduval kurkumiinil on põletikuvastane ning lihaseid ja liigeseid tugevdav toime.

Soovi korral ja eriti siis, kui su blender pole väga võimas, leota India pähkleid, tšiia- ja päevalilleseemneid enne smuutisse panemist tunnike veega kaetult. Nii purunevad need kergemini ja smuuti ei jää tükiline.

> 100 g külmutatud või värskeid kirsse

> 50 g külmutatud või värskeid mustikaid

> 100 g külmutatud või värskeid ananassitükke

> 10 India pähklit

> 1 sl tšiiaseemneid

> 1 sl päevalilleseemneid

> 100 ml kookosvett

> 1 cm jupp ingverit

> 0,5 tl kurkumipulbrit

> 1 sl agaavisiirupit

Tõsta kõik ained blenderisse ja mikserda ühtlaseks smuutiks.

Toitaineväärtus portsjoni kohta (300 ml): energiat 368 kcal; rasvu 16 g; valke 9 g; süsivesikuid 61 g

.

ÜHELE/ Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

See taastav ja elustav smuuti varustab keha mitmete trennis kaotatud toitainetega. Paljud pelgavad valgurikka ja tõhusalt turgutava vetika spirulina maitset, kuid siin on kartus asjatu – smuuti maitseb tänu marjadele ja mangopüreele värskelt, marjaselt ja magusalt.

> 2 kuhjaga sl mustikaid (35 g)

> 10 külmutatud maasikat (70 g)

> 100 ml mangopüreed

> 1 sl päevalilleseemneid

> 1 tl jahvatatud linaseemneid

> 1 tl spirulinapulbrit

> 1 tl makapulbrit

> 100 ml sojapiima

Toitaineväärtus portsjoni kohta (250 ml): energiat 263 kcal; rasvu 8 g; valke 9 g; süsivesikuid 38 g

.

ÜHELE/ Gluteenivaba, laktoosivaba

Nii Kreeka jogurt kui ka spinat varustavad keha treeningul kaotatud mineraalainetega, nagu kaltsium, fosfor ja kaalium. Toitainerikas kookosvesi aitab hästi taastada organismi vedelikuvarusid.

> 1 pirn

> 1 cm jupp ingverit

> 100 g naturaalset Kreeka jogurtit

> 100 ml kookosvett

> peotäis värsket spinatit

> 1 sl päevalilleseemneid

Puhasta pirn südamikust, koori ja lõika tükkideks. Koori ingver ja haki. Tõsta kõik ained blenderisse ning valmista smuuti.

Toitaineväärtus portsjoni kohta (300 ml): energiat 267 kcal; rasvu 13 g; valke 8 g; süsivesikuid 32 g

.

ÜHELE/ Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

Higistades kaotab keha kaaliumi, mille varusid aitab taastada kaaliumirikas banaan. Banaani kiudained hoolitsevad ka soolestiku tervise eest. Maapähklivõi omakorda varustab keha nii vajalike valkude kui ka tervislike küllastumata rasvhapetega.> 200 ml mandlipiima

> 1 banaan

> 1,5 sl maapähklivõid

> 1 sl toorkakaopulbrit

> peotäis värsket spinatit

> 1 tl vanilli

Tõsta kõik ained blenderisse ja surista ühtlaseks joogiks.

Toitaineväärtus portsjoni kohta (300 ml): energiat 345 kcal; rasvu 18 g; valke 11 g; süsivesikuid 37 g; suhkruid 20 g

.

ÜHELE/ Gluteenivaba, laktoosivaba, vegan

Kõik selle smuuti koostisosad soodustavad trennijärgset taastumist. Maguskartul ehk bataat pole vahest kõige harjumuspärasem smuuti koostisosa, kuid väärib igati katsetamist. Bataat aitab taastada treeningul kaotatud glükogeeni. Nii mandlilaastud kui ka tšiiaseemned on head taimsed valguallikad. See smuuti maitseb hästi külmana. Kui külmutatud banaani pole käepärast, lisa smuutile veidi jääd.

> 100 g bataati

> 1 sügavkülmutatud banaan

> 2 sl mandlilaaste

> 1 sl tšiiaseemneid

> 1 apelsinist välja pressitud mahl

> 0,5 sidrunist välja pressitud mahl

> 100 ml kookosvett

Koori ja riivi toores bataat. Tõsta kõik ained blenderisse ja valmista ühtlane smuuti.

Toitaineväärtus portsjoni kohta (350 ml): energiat 372 kcal; rasvu 10 g; valke 9 g; süsivesikuid 62 g