Pole vaja otsekohe voodist välja hüpata ja duši alla tormata, aga enda kerge puhastamine pärast seksi aitab kaitsta nii mehi kui ka naisi nakkuste (nt põiepõletiku) eest. Pese suguelundite ümbrust (aga mitte seestpoolt) puhta sooja veega. Võid proovida kasutada õrnatoimelisi seepe, aga kui sul on tundlik nahk, siis võivad need õrna piirkonda liialt kuivatada või ärritada. Mehed peaksid eesnaha pesemiseks õrnalt tagasi tõmbama.

Ära tee põhjalikku tupeloputust

Mõned naised arvavad, et peavad pärast seksimist tuppe seestpoolt kas vee või valmislahustega loputama. Kuid see võib tuua kaasa täiendavaid nakkusi, kuna häirib loomulikku bakterite tasakaalu, mis tuppe kaitsevad. Parim viis seksijärgselt tupe eest hoolitsemiseks on see rahule jätta – see puhastub ise. Pea ka meeles, et iseloomulik kerge lõhn on normaalne ega anna märku probleemidest.

Enda puhastamine olgu lihtne

Apteekides pakutakse erinevaid vedelikke, salvrätte, kreeme ja pihusteid, mis reklaami järgi aitavat intiimpirkonda „värskendada“. Mõnedes neist on kasutatud tugevatoimelisi pesemisvahendeid, šampoone, parfüüme või ihupiima, mis võib nahka ärritada. Pärast seksi piirdu õrnalt puhta veega loputamisega. Ja väldi lõhnastatud tampoone, hügieenisidemeid, puudreid ja pihusteid, eriti kui kipud kergesti põletikesse jääma.

Tühjenda põis

Seksi ajal võivad bakterid jõuda kusitisse - torukesse, mille kaudu uriin te kehast väljub. See võib suurendada nakkuse ohtu. Pissides uhud need bakterid välja. Kui oled naine, pühi alati suunaga eest taha, et baktereid mitte levitada.

Joo klaasitäis vett

Ära unusta vee joomist. Nii käid sagedamini pissil, uhtudes bakterid oma kehast välja enne, kui tekivad põletikud.

Viska selga pehmed ja avarad riided

Kuumad ja higistavad kohad sobivad ideaalselt bakteritele ja pärmseentele. Seega kanna õhku läbilaskvat aluspesu ja riideid. Naised peaksid vältima sukkpükse, korsette ja liigselt ümber püksikuid. Puuvillased aluspüksid sobivad suurepäraselt nii meestele kui ka naistele – need „hingavad“ ja imavad niiskust. Või loobu magama minnes aluspesust sootuks.

Pese käsi

See on parim viis, et lahti saada bakteritest, mida võisid oma partneri suguelundeid puudutades üles korjata. Pese käsi vee ja seebiga. See võiks olla seksijärgse puhastusrutiini oluline osa.

Puhasta oma seksilelud

Leludele võivad jääda bakterid, viirused või seened. See tähendab, et need võivad levitada suguhaigusi ja muid nakkusi. Puha lelusid pärast iga kasutuskorda vastavalt pakendil olevatele juhistele.

Allikas: webmd.com