Enamikel juhtudel on aga inimeste usk bakterivabadusse ekslik, sest nagu selgus uuringust, koristab üle poole elanikkonnast oma kodu hügieenilist puhtust tagavate puhastusvahenditega ainult kord kuus või veel harvem.

Uuring näitas, et peamisteks kodusteks bakteripesadeks peetakse tualettruume, kööki ja esikut. Lastetuba pidas bakteririkkaks keskkonnaks vaid 1%, elutuba aga 3% vastanutest.

Inimestele seostuvad tervist ohustavad bakterid ainult visuaalselt räpaste kohtadega, mitte koduse kraanikausi, telekapuldi või saunalinaga, kust bakterid üpris lihtsalt inimese soolestikku võivad sattuda ja seal pahandusi korda saatma hakata.

Seetõttu on haigusteperioodil oluline kanda hoolt nii oma elukeskkonna puhtuse tagamise eest kui ka selle eest, et organism suudaks meid ümbritsevate haigusetekitajatega paremini toime tulla.

Ekspertide kinnitusel peaks inimene tarbima iga päev 7,5-10 µg D-vitamiini ja 2-3 portsjonit fermenteeritud tooteid, sealhulgas ka piimhappebakteritega rikastatud jogurti- ja keefiritooteid. See aitab organismil vastu panna meid nii kodus, tööl kui ka avalikes kohtades ümbritsevate bakteritele, viirustele, mikroobidele ja muudele pahalastele.