Tänapäeval ei saa enam ilma salongiteenusteta - juuste värvimine, keemiline lokk, sirgendamised, mis paratamatult toovad kaasa juuste kahjustused, mis omakorda soodustavad väljalangemist jne. Selge on, et salongiteenustest ei loobuta, ometi täheldab eestis iga kolmas naine kroonilist juuste väljalangemist, millele isegi välispidine ravikuur pahatihti piire ei pane.Eestis sellel aastal loodud Juusteakadeemia aga tungIb sügavuti juustejuurteni ning väidab, et juuste väljalangemist on võimalik ravida ning see ei ole veel kõik - juuste lopsakus ja üleüldine tervis, mida on efektiivse ravikuuri järel võimalik saavutada, on ka püsivate tulemustega.Väidetavalt on juuste värvimine ja keemiline lokk üks põhilisemaid juuste väljalangemise põhjustest. Juusteakadeemia väite kohaselt on aga tegelikult alati põhjuseid rohkem kui üks või kaks.

Kõige levinumad nendest on kolm astet:

1. Toitumine (juuksed saavad meie organismis kõige viimasena toitaineid ning kõige esimesena näitavad, kui organismis on midagi tasakaalust väljas).

2. Juuste vale hooldamine (sobimatud hooldustooted, saunas ilma rätiku või mütsita, föönitamine, jne).
3. Juuksejuure põletik (põhjused - valed hooldustooted, nõrk immuunsüsteem, igapäevane juuste pesu)

Pideva juuste väljalangemise korral võib kujuneda kiilaspäisus, seepärast on oluline varakult juuste väljalangemise põhjused avastada ja iga tegur eraldi ravida. Mida kaugemale on probleemid arenenud, seda kauem võtab aega juuste endise olukorra taastumine. Kui probleemid on juba väga kaugele arenenud ning peas juukseid enam ei ole, siis on raske lubada ka juukseid tagasi. Tihti minnakse juuste langemise korral arsti juurde liiga hilja, kui mitte kunagi. Juuste probleemid aga ei ole kunagi kinni ainult geneetikas või paljalt stressis, seal on alati lisaks veel teised tegurid nagu vale toitumine, vereringe häired, haigused jpm. Kui kõik need ebameeldivad tegurid õigel ajal avastada ja lahendada, siis juuste olukord kindlasti paraneb.

Kui juuksekarv on kahjustunud, siis seda saab turgutada ja paremasse olukorda viia maskide ja ravikuuridega. Kui vältida tegureid, mis põhjustavad juuste väljalangemist, siis mõne aja pärast ( olenevalt juuste kasvutsükli pikkusest), kui „vanad" juuksed on asendunud „uutega" on juuksed kindlasti paremas olukorras. Ka on üheks suureks probleemiks juuste ebaregulaarse ja nõrga kasvutsükli tekkel kõõm. Kõõm on alati millegi tagajärg ja viitab organismi häireseisundile, mis aga võib tekkida väga erinevatel põhjustel - tegemist võib olla näiteks juuste pesemiseks sobimatute toodete kasutamisega, ka liiga vürtsikas ja rasvarikas toit võib tekitada kõõma. Peanaha uuring võimaldab täpsemad kõõma tekkepõhjused välja selgitada, mida saab samuti välja selgitada Juusteakadeemias.

Juusteakadeemia soovitus on, et juuste ravist ja hooldusest peaks saama elustiil. Me võime juukseid võib võrrelda taimega, mis vajab kasvamiseks toitainete rikast ja niisket mulda, ehk siis juuste puhul toitaineid ja vett, mida juus saab organismist. Kui me lõpetame taime kastmise, siis on tulemuseks taime kuivamine. Samamoodi on juustega, kui me teame, mis meie tervisele, juustele ja peanahale hea, siis vana elustiili juurde tagasi pöördumine viib meid jälle probleemide juurde tagasi. Kõige olulisem on tasakaalus toitumine, kindlasti peab iga päev sööma puu- ja juurvilju, tarbima häid rasvasid (külmpressitud õli), proteiine (muna, kala, kana, kalkun) ning jooma 1-2 liitrit puhast vett. Ei tohi unustada ka süsivesikuid (täisteratooted) ja valke. Juuste ja peanaha tervis hakkab seestpoolt väljapoole.Kindlasti ei ole vaja süüa lisaks vitamiine, kui toitumine on tasakaalus. Soovitame tarbida rohkem toortoitu, vältida E- aineid, eriti E621, E211, 951. Poest ostetud valmistoidule eelistada kodus valmistatud sööki.Oluline on ka piisav puhkus, kvaliteetne uneaeg, liikumine värskes õhus, positiivne mõtlemine.