Ats saavutas tänavu Eesti meistrivõistlustel kulturismis 3. koha ja vahetult pärast seda jagas Ats maailmameistrivõistlustel jagas 11.-16. kohta. Ats tegeleb lisaks trennile juba 2,5 aastat ka Youtube´i sisu loomisega, olles nõnda ka fitness-juutuuber.

”Täna ei saa enam rääkida andekusest, vaid rohkem juba seesmisest töötahtest. Nooremana jalgpalli mängides ei osanud ma isegi mõelda sellele, et trenni minnes tuleks anda endast alati 100%. Ma ise arvasin, et annan, aga tegelikult teevad inimesed alati täpselt nii palju, kui neilt nõutakse ja mitte grammigi rohkem.” meenutab Ats nooruspõlve. ”Kui tahad elus kuskile jõuda või rohkem saavutada, siis tuleb teha rohkem kui sinult nõutakse. Nii lihtne see ongi!” lisab ta viimaks juurde.

Kuna saatesse on kutsutud sellel korral fitnessmaailmas tegutsev mees, peatutakse loomulikult ka toitumise ja trenniteemadel. ”Kui sinu keha on ”Ferrari”, siis miks sa sinna sitta tangid?” esitab Ats provokatiivse ja mõtlemapaneva küsimuse saate kuulajatele.

Toetudes enda isiklikele kogemustele, räägib Ats sellest, kuidas inimesed tahavad tihtipeale 95% tööst teha kardinatest eespool lava peal, kus terve maailm saab olla tunnistajaks, mida ja kui palju sa teed. Tegelikkuses on aga vastupidi, suur töö ehk piltlikult öeldes kook valmib kõrvaliste pilkude eest salaja ahjus.

Fitness-elustiil ei pärsi sinu tavapäeva tegevusi. Fitness ei ole see, et sul on rinnalihas ja suur biitseps. Fitness tähendab minu jaoks seda, et ma jõuan ka 50selt oma lapsega näiteks mängida ja ringi joosta.” selgitab Ats enda seisukohta fitnessist ja selle ala olemusest.

Küsimusele, kuidas teha mitut asja igapäevaselt korraga, aga samal ajal näha nendes valdkondades ka tulemusi, reageerib Ats järgevalt. ”Sa teed küll mitut asja, kuid sinu suurem fookus on alati ühel konkreetsel asjal. Sul on 2-3 eesmärki, kuid ainult üks on korraga fookuses. Näiteks palgatöölitajana tuleb siis mängu ajaplaneerimise oskus. Ka siht peab olema konkreetne. Näiteks mina olen põhimõtteliselt tööpäeviti kella viiest kuni poole kaheksani õhtul jõusaalis. Mulle ei ole sellel ajal mõtet helistada, ma ei võta vastu. Kõik teavad, kus ma sellel ajavahemikul olen ja mida teen. Sa võid tulla mind Myfitnessi vaatama ja kui mind seal siis ei ole, siis on suure tõenäosusega minuga midagi juhtunud. Kui endale seatud fookus on konkreetne ja plaanipärane, siis tulevad ka tulemused.” selgitab Ats enda tulemuste saavutamise meetodit.

Kuula saadet Delfi Taskust ja saa teada, miks ütleb Ats, et enda üle tuleb olla uhke, aga mitte kunagi rahul ja kuidas leida elus oma tee. Mehed jagavad kahe ja poole tunni jooksul väga palju häid mõtteid, mida saab iga inimene ka oma elus rakendada või kasutusele võtta.

Veel mõtteid Atsilt:

⁃ Kui sa tahad kuskile jõuda või rohkem saavutada, siis tuleb teha rohkem kui sinult nõutakse.

⁃ Seni kuni sa liigud ja raiud veel edasi, siis sa raiud vähemalt edasi ja mingil hetkel tekivad valikud.

⁃ Inimestele meeldib leida teistes sarnaseid asju ning nendest omi järeldusi teha.

⁃ Kui sa ei saa midagi muuta, siis milleks selle üle stressata?

⁃ Kui on probleem mida ei saa muuta, siis pole ju probleemi. Kui on aga probleem, mida saab muuta, siis see ei ole enam probleem, sest seda saab parandada.

⁃ Eesmärgid peavad olema pandud õigetel põhjustel.

⁃ Kui mul on eesmärk seatud, siis ma ei anna endale võimalust mitte selle tegemiseks.

⁃ Inimesed ise ”tulistavad endale jalga”.

⁃ Ma olen enda üle uhke, aga mitte kunagi rahul.

⁃ Saavutus, mille nimel sa oled ohtralt vaeva näinud, annab sulle enesekindluse.

⁃ Kui sinu keha on ”Ferrari”, siis miks sa sinna sitta tangid?

⁃ Sihikindlus on meis tugevalt ürgsel tasandil sees.

⁃ Oma tee leiad üles õige tunde järgi.