Sellele pole küll otsest tõestust, kuid paljud naised ütlevad, et tampoonid suurendavad menstruatsiooni ajal kõhuvalu, samas kui hügieenisidemeid kasutades valu taandub. Tampoonide kasutamine võib tekitada turset ning ebamugavustunnet intiimpiirkonnas.

Tampoonid sisaldavad kahjulikke aineid

Mitmed uuringud on leidnud, et tampoonide valmistamisel kasutatakse kangeid pestitsiide ja kemikaale, mida seostatakse tõsiste terviseprobleemidega. Võttes arvesse, et tegemist on ühe kõige tundlikuma kehapiirkonnaga, on see info üsna hirmutav.

Tampoonid võivad tekitada vähki

Nii tampoone kui hügieenisidemeid pleegitatakse kloriiniga, mille tulemusena eralduvat dioksiini seostatakse rinnavähi, endometrioosi, immuunsüsteemi puudulikkusega jne. Kloriini pikaajaliste mõjude kohta info puudub.

Foto: Unsplash

Tampoonid ärritavad limaskesta

Eriti kehtib see lõhnastatud tampoonide kohta, mis võivad tekitada turset, löövet ja üleüldist ärritust.

Tampoonid võivad tekitada infektsioone

Infektsioon on veelgi ebameeldivam kui ärritus. Lõhnastatud tampoonid võivad tasakaalust välja ajada sinu intiimpiirkonna PH-taseme, mille tulemuseks võib olla seenhaigus või bakteriaalne infektsioon.

Tampoonid võivad tekitada toksilise šoki sündroomi

Toksilise šoki sündroom on infektsioon, mis tekib, kui tampooni kanda liiga kaua (rohkem kui 8 tundi) ning mille tulemuseks võib olla halvatus või koguni surm. See võimalus on äärmiselt harv, kuid selgelt tõsine ning vältimist väärt.

Allikas: gurl.com