Viha võid teha muidugi värsketest kaseokstest. See on alati mõnus ja aromaatne. Võid valmistada ka tamme- või lepaviha. Mina aga armastan suvel kasutada lillevihta.
7 LILLE VIHT
Korja kimpu:
7 raudrohuvart
7 punast ristikut
7 karikakart
7 kellukest
7 pujuoksa
7 põdrakanepiõit
7 käbiheinavart

Lillevihaga viheldakse kuivalt ja õrnalt. Pigem paitavalt. Vihtlemise ajal vallanduvad mõnusad lõhnad. Naudi seda oma keha ja meeltega.
Istumisaluseks võid võtta rabarberilehe — see sisaldab oblikhapet ja mõjub kuumas keskkonnas hävitavalt tselluliidile. Istu rabarberilehe peal ja mässi lehti ka ümber puusade ja reite.
Takjaleht on mõnus kare, võid sellega siis, kui nahk kuumeneb ja pehmeks läheb, hõõruda tuharaid ja reisi — see mõjub toniseerivalt.
Hea jahe on istuda ka paiselehel. Need kasvavad vahel päris suureks, nii et saad endale vastava mõõduga lehe valida.

Saunalaval


Kui kõik on leiliruumi lavale kogunenud, võid tänada saunahaldjat saunalauluga ja soovida ka endale ilu, võlu, väge, tarkust, rõõmu, õnne jm. Siis tuleb soovitseremoonia: leiliveekulp täidetakse veega ja see käib käest kätte. Igaüks, kes selle endale saab, paneb vasaku käe vette ja toob avalikuks mõne oma südamelähedase soovi, kõik kinnitavad koos: saagu nii. Kui kõik on soovinud, visatakse vesi kerisele, kinnitades nii kõik soovid. Sellistel soovidel on kombeks täituda.
Pesta on saunas hea puutõrvaseebiga. Mulle meeldivad väga ka kitsepiimaseebid. Need jätavad naha mõnusalt pehmeks. Kui keha puhas, siis saab teha maske.
SAVIMASK
5 sl sinist või punast savi (tore, kui saaksid kaevata ise maa seest)
5 sl kaselehti
2 sl angervaksaürti
5 sl (võib ka rohkem) vett või lillevett

Murenda savi kaussi. Lõika kaselehed väikesteks tükkideks ja hõõru tükid pihkude vahel mahlale, kui kasutad kuivatatud kaselehti, hõõru pihkude vahel puruks. Tee samuti ka angervaksaga. Vala peale vesi ja sega massiks. Kanna mass kehale ja lase toimida 15 minutit. Loputa sooja vee all. Tunneta selle loodusmaski soojust, mis levib üle su keha ja tekitab kindlustunde. Angervaksaürdi ja kaselehtede mõnus aroom meelitab su meeled rahunema ja avanema. Sinu ees on tuhat võimalust… Kui maski maha pesed, võid alustada esimesest.

Pärast sauna


Lase endale teha või tee ise haavapuust väike haamrike. Pärast sauna on hea koputada sellega tallaalused energiad liikvele. Koputa haamrikesega tasakesi jalatalda varvaste poolt kanna poole liikudes. Koputa nii, et pole valus, aga et oleks tunda. Jalad hakkavad mõnusalt surisema. Nüüd on aeg neid salvitada.
METSAMOORI PUUTÕRVASALV
0,25 tl männitõrva
0,25 l linaõli
50 g mesilasvaha

Vala õli keraamilisse kannu ja kuumuta veevannis. Pane männitõrv õlisse veidikeseks toimima. Õli temperatuur peaks jääma 40 kraadi juurde. Lisa mesilasvahatükid ja kuumuta seni, kuni vaha on sulanud. Vala salv kuumana purkidesse ja sule kaanega, toatemperatuuril säilib see pool aastat kindlasti. Salv toimib hästi nahalõhede korral. Eriti hea paksu tallanaha pehmendamiseks. Salv on antibakteriaalse toimega, seda saab kasutada jala- ja varbaseene korral. Samuti peletab see sääski ja leevendab putukahammustusi.
Pärast sauna on hea end ergutada ja värskendada nägu jääkuubikutega.
RUKKILILLE-JÄÄKUUBIKUD
1 sl rukkililleõisi
1 klaas vett

Vala keev vesi rukkililleõitele, lase jahtuda ja kurna. Vala tõmmis jääkuubikuvormi ja aseta sügavkülmikusse. Rukkilille on hea kasutada suurepoorilise naha ja veenilaiendite korral, samuti silmade eest hoolitsemisel.
MAASIKAMASK
Lõika külmunud maasikas pooleks ja määri maasikapooltega nägu. Jäta mask näole kümneks minutiks ja loputa leige veega.
Tavaliselt on marjadel seemned sisemuses peidus, maasikas kasvatab aga oma seemned väljapoole. Kujuta ette, et sinu mõtted on nagu seemned. Maasikas aitab sul ennast väljendada ja oma sisemust avada. Ehk saad nii mõnegi tunde selgeks räägitud. Ela ja väljenda ennast nii, nagu soovid!