Haapsalu linna perearsti nimistusse kuuluvaid inimesi teenindatakse MinuDoc platvormi vahendusel juba mõnda aega. Videovastuvõttude kohta ütles perearst Kadri Riivik, et asi toimib nii meditsiinilise poole pealt kui ka tehniliste lahenduste osas. „Tunnen, et minu töö ei erine oluliselt tavavastuvõtust, kus oleme patsiendiga füüsiliselt ühes ruumis. Enamus perearsti tööst on siiski haigega suhtlemine ja seda saab teha ka videopildi vahendusel,” räägib Riivik.

Praeguseks on platvormiga liitunud või ettevalmistamas patsientide vastuvõttu telemeditsiini portaali kaudu kümned perearstikeskused. Erinevatel hinnangutel on 60%-70% esmatasandi ambulatoorsetest visiitidest sellised, mida on võimalik kaugteel teostada. See katab enamus esmatasandi tervishoiu vajadused. Huvi korral palume PAK esindajal kontakteeruda info@minudoc.ee.

Minudoc.ee on Eesti ainus telemeditsiini platvorm, kus klient saab videokonsultatsiooni käigus oma terviseküsimustele vastused arstilt, psühholoogilt, füsioterapeudilt või muult tervisespetsialistilt. MinuDoc platvorm on kooskõlas vastavate seadustega. Platvormil pakuvad tervishoiuteenust ainult litsentseeritud või diplomiga tervishoiu- ja tervisetöötajad.