Mis asi on õigesti toitumine üleüldse? Selleks, et tervislikult toituda, pole vaja keerukaid toitumiskavasid. Piisab, kui sul on visadust ja tahet järgida toidupüramiidi lihtsaid soovitusi, teab Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi. Luubi alla võtame ka soja — kas see on kasulik või kahjulik ning ka Rootsi dieedid. Rootsit seostatakse kvaliteedi ja heaoluga, nii levivad juba aastaid kulutulena ka rootslaste tervisliku toitumise nõuanded ja dieedid. Eesti toitumisnõustajate sõnul on meie spetsialistide soovitused sama head — või isegi paremad!

Kõik-kõik on uus septembrikuus. Või unustatud vana. Eestis on üle 1500 mõisa, neist pooled on korda tehtud ja ootavad külastajaid. Äsja valminud Regio reisijuht “Eesti mõisad” aitab sul koostada mõnusa marsruudi, et neid järgemööda külastada.
Trennisaalid lähevad septembrikuust alates uuesti puupüsti täis, sest suvel kogutud kilod vajavad maha rassimist, et pooleteise kuu pärast palmi alla sõites uuesti rannavormis olla. Sügisest saad liituda Tervis Plussi programmiga “Minu lubadus”, kuhu on oodatud just need, kes pole tükk aega trenni teinud. Pakett annab ülevaate pea kõigist MyFitnessis pakutavatest rühmatreeningutest ja hiljem võib juba julgelt trenni minna. Kui trennisaali ei taha minna, siis on geopeitus üks vägev võimalus saada uusi teadmisi ja ka ennast liigutada.

Ennast saab vormi ajada ka vaimses mõttes. Terapeut Meelike Saarna räägib uutest algustest — on üks vahva tegevus, mida harrastades ületame elu eri kümnendite kriisid päris kenasti.
Kanadalanna Mada Eliza Dalian on loonud aga meetodi, mis aitab tervendada iseennast teadvuse kaudu. See ühendab keha, teadvustamise, hingamise, tunnete ja mõtete väljaütlemise ning kogemise, mis on tervikuna intensiivne nagu ringtreening, ainult et emotsionaalsel tasandil.

Sellest ja paljust muustki saad lugeda juba värskes Tervis Plussis!

Tervis Plussi saad tellida SIIT

Ja külasta ka meie veebilehte: tervispluss.ee ning jälgi meie tegemisi Facebookis: www.facebook.com/TervisPluss