Kohustuste täitmine une arvelt on üsna sage, kuid normaalseks toimimiseks pead sa igapäevaselt oma unevajaduse 7-9 tundi täis magama. Ühtpidi võib unetus väljendada stressi, kuid teistpidi tekitab ka vähene magamine masendust. Puhka välja!

- Liikumine

Masendusega on kindlasti tavalisest raskemgi motivatsiooni leida, et trenni minna, kuid treeningust saadav endorfiinist on oluliselt abi depressioonist üle saamisel. Pinguta nagu jaksad — trennil on oluline mõju just vaimsele tervisele.

- Päike

Uuringud näitavad, et meeleolu aitab parandada juba kõigest 15 minutit päikesepaistet. Valgus tõstab serotoniinitaset sinu organismis, mis toimib samal põhimõttel kui antidepressandid.

- Probiootikumid

Probiootikumid aitavad hoida tasakaalus sinu seedimist, kuid erinevad uuringud viitavad, et neist võib olla abi ka kerge depressiooni korral. Ootame huviga järgmiste uuringute tulemusi!

- Punane vein

Väheses koguses punast veini võib aidata samuti kaasa masenduse vähenemisele. Piirduda tasuks siiski paari klaasiga nädalas, kuna tegemist on alkoholiga ja suuremas koguses alkoholi hoopis tekitab, mitte ei vähenda depressiooni.

- Meditatsioon

Meditatsioon mitte ainult ei vähenda stressi ja ei aita keskenduda, vaid vähendab ka masendust.

- Päevik

Oma mõtete ülestähendamine aitab depressiooni sümptomeid kontrolli alla saada. Päevikupidamine aitab tundeid enda seest välja saada ning mõtetel selgineda.

- Sotsiaalne tugi

Sotsiaalne isoleeritus pole ainult depressiooni sümptom, vaid ka masenduse tekitaja. Olgu selleks siis joogatund või huviklubi, naabrinaine või miski muu, sarnased suhtlusgrupid on alati toeks ja abiks.

- Tervislik toit

Täisteratooted, tervislikud rasvad, valgud ja köögi- ning puuviljad võivad märkimisväärselt masendust vähendada.

Allikas: Rodalesorganiclife.com