1. Kallistamine vähendab stressi, mis tekib suure publiku ees esinedes. Ühes 2010. aastal avaldatud uuringu tulemustest selgus, et need inimesed, kes said tunda teise sooja kallistust enne lavale astumist, olid oluliselt vähem närvis kui need, keda ei kallistatud.

2. Kallistamine lõdvestab lihaseid. Kallistuse tulemusel lõtvuvad lihased ja keha vabaneb pingetest, nii et kui oled end näiteks hullu treeninguga koormanud ja tahad, et kehal oleks hea olla, siis otsi üles oma partner või sõber, kellele käed ümber panna!

3. Kallistamine turgutab immuunsüsteemi. Ühes 2015. aastal läbiviidud uuringus leiti, et need, kes regulaarselt kallistavad, põevad vähem külmetushaigusi kui need, kes vaevlevad kallistamisvaeguse käes. Nii et hüvasti gripp, tere tulemast kallistamine!

4. Kallistamine tõstab organismis armu- ja õnnehormooni taset. Selle hormooni nimi on oksütotsiin. Kui kehas on oksütotsiini tase kõrge, siis tunned end ka vähem üksikuna ning usaldad teisi rohkem. Lisaks sellele on kallistamine ka valuvaigistav tegevus, selle eest hoolitseb endorfiin, teine õnnehormoon, mis vabaneb just sooja kallistuse tulemusel.

Allikas: Awareness Act