2. Te peaksite saama rääkida oma vajadustest. Nii sinu kui ka sinu partneri vajadused loevad võrdselt palju ja nendest teadlik olemine aitab koos kasvada. Kui ühe vajadused jäävad täitmata, siis paratamatult tunneb see inimene end ühel hetkel üksi ja mahajäetuna. Sellises olukorras on tal oma vajadustest ka keeruline rääkida, sest teise käitumine on näidanud talle, et ta nagunii ei hooli.

3. Te peaksite saama rääkida rahast. Kui eelarve on kitsas, siis peaksite koos välja mõtlema, kuidas kokku hoida. Samuti peaks teil olema ühine arusaam, mille peale raha igapäevaselt kulutate. Kui üks käitub raha osas nii, nagu teist ei oleks olemas, siis põhjustab see suhtes palju pingeid.

4. Te peaksite saama rääkida sellest, mis te mõtlete ja arvate. Teil ei ole igakord üks arvamus. Kõik inimesed on erinevad ja neil on vabadus arvata asjadest omamoodi. Teisele oma arvamuse avaldamine, nii et teine sind sellepärast maha tegema ei hakka, on suhtes hästi oluline. "Mis sina arvad?" või "Sinu arvamus on mulle oluline" on normaalses avameelses suhtes sagedased fraasid. Samuti peaksite saama vabalt arutleda, miks te asjadest just nii arvate, nagu arvate.

5. Te peaksite saama rääkida intiimelust. Kui miski valmistab teile voodis probleeme, siis peaksite saama sellest vabalt rääkida ning ühiselt lahendusi mõelda. Need on tundlikud teemad ja kui ennast ei jälgi, siis võib partnerile tahtmatult haiget teha. Hoolikalt sõnu valides aga saab asjad aetud. Kui hakkate seda teemat aga vältima, siis kannatab teievaheline side.

6. Te peaksite saama rääkida probleemidest, ükskõik kui suured või väikesed need ka poleks. Isegi kui teine ei oska pakkuda lahendusi, siis võib ta olla ka õlg, mille najal kurta, või kõrv, kes kuulab su ära.

Allikas: Awareness Act