Nagunii mõtlevad ainult seksist

On küllalt stereotüüpne arvata, et mehed mõtlevad ainult seksist. Sa ka muule ei mõtle! Kindlasti nad mõtlevad seksi peale rohkem kui naised, ent kindlasti ei tee nad seda kogu aeg, see oleks päris kurnav. Kui palju mees päeva jooksul seksi peale mõtleb, on uuringute teema ja ilmselt polegi see tähtis, ma arvan. Sest kui korraks järele mõelda — mis selles siis halba on, kui mees mõtleb seksist? Kas see on mõni keelatud mõte, mida ei tohi mõelda? Naised mõtlevad ju ka seksist. Ehk võiks endalt korra küsida hoopis seda, et miks naised sellest halvustaval toonil räägivad ja miks mõni naine seda oma mehele lausa nina peale viskab?
Äge ju, kui mees mõtleb seksist sinu juuresolekul, äge, kui ta tahab sind. Kuid ühelegi naisele ei meeldi see, kui mees mõtleb seksist teise naisega. Nagu ka mehele ei meeldi mõte, kui naine mõlgutab seksimõtteid kellegi teisega kui temaga. Ent ka need on lubatud mõtted, mõtteid ei saa ju keelata.
Miks sa seda naist nii kaua vaatasid, ah? Sa ka muule ei mõtle! Sellises lauses on naise ängi ja samas solvangut oma mehe suunal — ühtpidi teeb meile suurt valu see, kui mehele jääb silma mõni kaunitar, teistpidi me paneme oma mehe ka kohe paika. Selge — seksmaniakk. Mehe mõtlemisel ja tegudel on siiski vahe sees, ka sellest tuleb endale aru anda. Sama kehtib ka naiste kohta. Siinkohal me pole nii erinevad ühtegi.

Kui paarisuhte seksuaalelu on rabe ja harv, juurdleb mees kindlasti ka selle üle, miks tema naine temaga seksida ei taha. Ta hakkab endas vigu otsima ja asja üle võibolla liiga pikalt endamisi juurdlema. Kindlasti ta ei armasta mind enam, kindlasti ta ei taha MINUGA seksida, vaid tahab hoopis naabri-Jüri, ma tean küll… Siinkohal tasuks mehel teinekord kuulata naise põhjendusi, seal võib midagi peidus olla: naiste “peavalu” taga on alati muud pinged, mida tegelikult annab (võibolla) koos leevendada.

Ka naised käivad tänapäeval tööl, ka neil on sada rauda tules, ja vahel tajuvad naised õhtuti koju tulles algavat “teist vahetust” vastiku kohustusena. Kui see pull kestab aastaid, on selge ju, et ükski naine ei soovi seksida mehega, kes teda üldse ei aita või kes eeldab, et naised saavad kõigega hakkama. Ega ikka ei saa küll. Naised tahavad enda kõrvale Tõelist Meest. Suure M-iga. Kes on võimeline ütlema naisele, et sina, tšikk, mine magamistuppa, puhka veidi ja tee end ilusaks, ma koristan kiirelt köögi ja panen tited magama. Oota mind seal. Kui selline “pull” on järjepidev tegevus, mitte ühe õhtu nali, tahab naine ühel hetkel taas seksida oma mehega.

Millest mehed veel mõtlevad?

Mehed mõtlevad palju oma tööst. Eriti veel siis, kui käsil mõni suurem projekt, millest sõltub palju, või ollakse vastutusrikkal positsioonil, kus on kõrged panused. Mees tahab õnnestuda, olla edukas. Sisuliselt tahab ta teha seda, mida ta on alati teinud — lasta maha suur mammut ning see koju naisele tuua. Ka siis, kui töökoht ei võimalda mehe enda mõõdupuu (või naise oma) järgi pidada palganumbrit vaadates seda just kõige suuremaks mammutiks. Mammut on mammut ja mehele on seda vaja. Kui mehel on niru palk, siis enamik mehi tahab sellest välja rabeleda ning paljud ka tegutsevad selle nimel. Ühel või teisel juhul rapsivad mehed oma mammuti nimel väga palju. Miks naised tahavad, et mees oleks kogu aeg nende päralt? Mõistatus. Naisi peaks ju huvitama mehe lastud saak — see tuuakse koju muu hulgas ka selleks, et kindlustada ühiseid lapsi.

Mõni mõte veel

Mees mõtleb lisaks tööle kindlasti ka sellest, et mida, kurat, see naine minust tahab — mitte midagi ei sobi. Sellele naised vastata ei oska. Aga mees tahab oma saavutuste ja teinekord ka lihtsalt suur ja tugev (või äge isa) olemise eest saada kiitust. Ühelegi mehele ei meeldi olla lihtsalt “tubli mees”, vaid kiitus peab olema suunatud sinna, mis mehele päriselt korda läheb, ja kõlama ehedalt. Mehele peab jääma tunne, et tema ongi see Tõeline Mees. Tõelise Mehe vallandab kiitus. Mees peab tundma, et ta oma naine on tema üle uhke. Naised kipuvad mehe mittekiitmist õigustama sellega, et kui nad meest kiidaks, siis nad ju valetaks ega oleks ausad. Et mees on selline suss, et teda nagu polegi millegi eest kiita. Siin ma ütlen küll, et tehke oma silmad lahti, naised. Kindlasti on igas mehes midagi kiita, ja kui mees ei sobi, siis teate küll, kus asub see büroo, kus lahutuspabereid vormistatakse.
Mida õigupoolest lähevad naisele maksma sellised kiidusõnad? Sa näed täna superseks välja, sinul on hea silm, aita mul valida …, sina oled numbrites tugev, palun arvuta mulle … , sina oskad asju parandada kõige paremini, mul läks see katki…, sa oled tark…, sinu käed on nii mõnusad, ma tahan …, sa oled nii suur ja tugev, sul on maailma kõige … jne. Õige vastus on — mitte midagi ja sa saad vastutasuks rahuloleva mehe, kes, üllatus küll, isegi armastab sind. Sellise, keda sa oled alati tahtnud. Selline kiitmine võiks olla sama normaalne kui üksteisele hommikuti tere ütlemine.

Kuigi ühed on Marsilt ja teised Veenuselt, ja kokku saadakse järjest harvem, siis üks pisike mõte veel. Võibolla tasuks mehe mõttemaailma korrastamise asemel korrastada hoopis omaenese mõtteid, mis meie tahtmisi igasse ilmakaarde korraga suunavad ning meist nii kole “mõistatuslikud” olendid teevad. Võiks ju proovida?