Kui filmides või seriaalides öeldakse see välja keset tüli, siis reaalses elus lähevad asjad sageli pisut teisiti. Ja kui soovid, et see kõik läheks nagu lepase reega, on kõigi jaoks parim, kui hetkeks aja maha võtad ja mõtled oma otsuse läbi. Sealjuures ka selle, kuidas oma otsus teatavaks teha.

Ühte õiget viisi selle ütlemiseks ei ole, aga on mõned nõksud, mida kasutada tasuks:

1. Õige ajastus on väga oluline

Kindlasti ei tasuks seda teha jõululauas või hetkel, kui teiega on ruumis teisi inimesi. Lisaks võiksid arvestada, et su partner oleks emotsionaalselt valmis sellega hakkama saama. Teiste sõnadega: ära ütle talle seda, kui tal on väga stressirikas või emotsionaalne periood. Sa tunned oma partnerit paremini kui keegi teine, mistõttu ära tõstata seda teemat, kui tema elus toimub midagi palju tähtsamat. Ole kannatlik ja pea meeles, et õige ajastus on väga oluline.

2. Vali õige koht

Nagu juba öeldud, võiksid uudise välja öelda siis, kui te olete kahekesi ja mõnes vaikses kohas. Ära ütle seda rahvast täis restoranis või kodus, kui teie lapsed on kõrval ruumis. Nii tunnevad mõlemad pooled end piisavalt turvaliselt ja saavad vabalt küsida kõiki küsimusi, mis öeldu tagajärjel tekivad.

3. Väldi detaile

Kui aeg ja koht on õige, soovitame sul kohe mitte laskuda detailidesse, kuidas lahutus toimuma peaks, kuidas peaksite lapsed jagama või muud säärast, sest see kõik langeb su kallimale kaela nagu ämbritäis külma vett. Kui ta kuuleb lahutuse võimalikkusest esimest korda, anna talle aega seda seedida.

4. Vali oma sõnu hoolikalt

Öelda kellelegi, kellega lubasid elu lõpuni õnnelikult koos olla, et soovid temast lahutada, pole kindlasti kerge ülesanne. Ja pole mingit mõtet muuta olukorda hullemaks, süüdistades teda milleski, mida ta tegi või ei teinud. Lisaks peaksid olema aus selles osas, mida Sina tunned ja miks Sina usud, et see on õige otsus. Samas, kui oled kindlalt otsustanud, et tahad lahutust, jää endale kindlaks ja ära anna talle lootust, kui sa seda anda ei taha. See tekitab tulevikus ainult rohkem probleeme.

5. Mõista, et te mõlemad olete õnnetud

Isegi, kui lahutus on ühepoolne soov, on võimalik, et kumbki pool pole õnnelik, et asjad nii läksid. Soovitame sul alustada vestlust järgnevalt: "Nagu sa juba tead, ei ole ma selles abielus juba pikka aega õnnelik olnud. Mulle tundub, et sina pole ka." Kui ta mõistab, et ta pole ka õnnelik, on lihtsam vestlust jätkada nii, et te mõlemad seda mõistaksite.

6. Proovige olla üks meeskond

Selle asemel, et keskenduda faktile, et te lahutate, mõelge koos läbi, kuidas teie edasine suhe toimima panna. Lahutus ei pea olema lahing ja seda eriti juhul, kui teil on ühiseid lapsi. Teie eesmärgiks on mõelda, kuidas neil kõige parem oleks.

Allikas: Fatherly