Laura lugu
Laura on 24-aastane neiu, kes sattus viis aastat tagasi ränka autoõnnetusse. Vahetult enne seda oli ta saavutanud auhinnalisi kohti laskespordis ja tema unistuseks oli jõuda olümpiale. Paraku tõmbas õnnetus unistustele kriipsu peale. Noor naine sai raskeid peavigastusi, kaotas parema sääre, pidi läbi tegema kümneid operatsioone ja aastatepikkuse taastumisprotsessi, mis jätkub tänaseni. Veel aasta eest ei suutnud Laura treeningrelva käes hoida, kuid sellest suvest on ta ratastoolis ja isa toel saanud taas lasketiirus käia. Taastunud tahe teha sporti on tagasi toonud elurõõmu. Laura unistuseks on jõuda maailma tippvõistlustele, nüüd parasportlasena. Laura saab soovitust vähem sooritada praktilist lasketreeningut ja võistelda, kuna laskemoon ja võistlustel osalemine on kulukas.

Viljari lugu
Viljar on 34-aastane mees, kelle saatust muutis üheksa aastat tagasi juhtunud tööõnnetus. Ehitusel Viljarile peale kukkunud raudtala murdis tema selgroo, mis viis ta eluks ajaks ratastooli. Tänaseks on sihikindel mees õppinud selgeks uue eriala, loonud oma väikeettevõtte ja avastanud spordialad, mida saab teha ratastoolis - teda motiveerivad pidevalt paremaks saama ratastoolitennis ja -curling. Töökas ja rõõmsameelne Viljar asub hetkel maailmas ratastoolitennisistide edetabelis 237. kohal. Kui ta jõuaks 60 parima hulka, oleks võimalik võidelda pääsu eest 2020. aastal paralümpiale. Viljar vajab abi, et osaleda aktiivselt välisturniiridel ning koguda väga vajalikke tabelipunkte.

Praeguseks on kogunenud vaid alla tuhande euro
Sina saad Laurat ja Viljarit aidata, kui ostad ajakirja Sport detsembrinumbri 4,95 eurot (millest 2 eurot annetad) või vormistad ajakirja aastatellimuse 29,90 eurot (millest 10 eurot annetad). Kui soovid toetada suuremalt, siis saad teha annetuse eraisikuna või ettevõtjana kontole EE891010220239556221 Ajakiri Sport märksõnaga "annetus".

"Meie soov on aidata sportlasi kokku 12 000 euroga, millest Laura aastase laskemoona, tiiru rendi ja võistlustel osalemise hinnaks on 6000 eurot ning Viljari kuue välisturniiril osalemise tasu on 6000 eurot. Meie ühised annetused antakse üle 10. jaanuaril," selgitab ajakirja Sport peatoimetaja Merilin Piirsalu.
Lisainfo heategevuse kohta: www.ajakirisport.ee/heategevus

Pikemat lugu Viljarist loe edasi ajakirjast Sport detsembri numbrist.

Pikemat lugu Laurast saad lugeda siit.

Meie ühine toetus ei ole see lihtsalt raha, neile on see tugi, motivatsioon ja inspiratsioon, et neid väärtustatakse, tunnustatakse ja elatakse kaasa. Kingi see tunne inimesena või ettevõtte abil neile.
Aitäh ette!