Kõnealune juust pälvis oktoobri lõpul Norras Bergenis toimunud rahvusvahelisel konkursil „World Cheese Awards 2018" Super Gold auhinna, pääsedes sellega maailma 78 parima juustu sekka, ning lisaks veel parima Kesk- ja Ida-Euroopa juustu eriauhinna. Juustumaailma mõistes on tegemist vägagi suure tunnustusega. Varasemalt on sama juust kahel aastal pälvinud Super Silver auhinna.

Perenaise sõnul on 18 kuud laagerdanud Andre Excellent on kõigist teistest Andre farmi juustudest vägagi erinev. Erika Pääbus ütleb, et selle suussulava juustu maitse ja värvus on teistest tunduvalt intensiivsemad, temas on peidus animaalse ja sarapuupähkli koore kesta nahkse maitse noodid.

World Chees Awardi näol on tegemist on maineka ja maailma ühe suurima juustukonkursiga, kuus teadaolevalt ainsa Eesti juustutootjana on seni osalenud Andre farm.

„Tegelikult me ei tea, kas teised on osalenud või mitte – osalejate nimekiri pole avalik. Kõigile pannakse vaatamiseks välja ainult auhinna pälvinute nimed ja selles pole kolmel viimasel aastal peale meie omade eestimaiseid juustusid olnud,“ sõnab Pääbus ning lisab, et nemad läksid 2016. aastal osalema sellepärast, et aru saada, kus nad oma toodanguga juustumaailmas paiknevad ning kuhu edasi liikuda.

Edasi aga kavatsetakse minna, sest järgmine tase sel konkursil on jõuda 16 hulka ja sealt edasi pälvida üks ja ainus parimatest parima juustu tiitel.

Kõik juustud, mis Andre farm kolme aasta jooksul konkursile on esitanud, on oma kategoorias tunnustuse pälvinud.

Kokku käis tänavu võistlustules 3742 juustu, konkurss toimus juba 31. korda. Tooteid hindas enam kui 260 juustueksperti.

Vaata fotogaleriid Andre farmi piimaandjatest, keda hellitavalt Mummukesteks kutsutakse ja iga päev kallistatakse, ning juustudest. Pererahvaski on kaamerasse püütud:
ANDRE FARMI JUUSTUDE VARASEMAD TUNNUSTUSED
  • Andre Prima ja Andre Grand osalesid 2016.a kevadel Rahvusvahelise Maitse ja Kvaliteedi Instituudi poolt läbi viidaval pimedegustatsioonil, kus üle maailma ettevõtjate poolt hindamisele esitatud tooteid degusteerib rahvusvaheline tippkokkadest ja sommeljeedest koosnev žürii. Andre Grand pälvis kolm ja Andre Prima kaks kuldtähte.
  • 2016. aasta sügisel osalesid kolm aastase laagerdusega juustu – Andre Old Prima, Andre Grand Old ja Andre Excellent – Hispaanias toimunud World Cheese Awardil, kus osales üle 3200 juustu üle kogu maailma. Oma kategooriates pälvisid kõik juustud hõbemärgid.
  • 2017. aasta suvel pälvis Andre Grand Old “Parim piimatoode 2017” ja “Parim talutoit 2017” auhinnad Ehtsa Talutoidu konkursil.
  • 2017. aasta sügisel osalesid Londonis toimunud World Cheese Awardil Andre Classic, Andre Old Prima ja Andre Grand Old. Oma kategooriates pälvisid juustud taas hõbemärgid.
  • 2018. aasta märtsis USA-s toimunud World Championship Cheese’il pälvis Andre Grand Old 99,15 ning Andre Excellent 18 kuud 99,35 punkti 100-st.
  • 2018. aastal konkursil „Eesti parim toiduaine“ tunnustati Andre Grand Old juustu tiitliga “Parim Eesti toiduaine Lõuna-Eesti väikeettevõtjalt”.