Firmade üldarvestuses võttis seekord alavõidu SEB, järgnesid Orkla Eesti AS ja Tallinna Lennujaama Spordiklubi. Naiste parim oli Orkla Eesti sporditiimi liige Laina Mesila-Kaarman ja meeste arvestuses tegi hea töö Hannes Hanimägi Nordeast, kes on nooleviskega tegelenud üle 20 aasta.

Võitja sõnul ei saa firmasportlaste võistlusele mütsiga lööma tulla. „Olen paar korda selle reha otsa astunud ja mõelnud, et kogemust on, küll tuleb iseenesest, aga ei tulnud. Ka seekord pääsesin finaali üsna napilt, aga siiski,“ ütles Hanimägi rahulolevalt ja lisas, et hea mängu saladus peitub stabiilses närvikavas. „Ei saa minna vastase mängu mängima ja muretseda, kas viskad pihta või mööda. Närvi tuleb säilitada ja oma viskeid visata, siis ongi kõik juba väga hästi. Jõud ei ole nooleviskes väga määrav, pigem aitab hea füüsiline ettevalmistus sul pika mängu puhul paremini vastu pidada.“

Kevadspartakiaad ´18

Tallinki Spordiklubi liige Jaak Veskimeister sattus finaali planeerimatult. „Mulle meeldivad mängud, kus kobad ka loevad. Minu puhul see täitsa töötab. Noolemänguga tegelen pigem oma lõbuks mõnel seltskonnaüritusel. Spartakiaadile tulen asja nautima ja rõõmu tundma. Kui midagi hästi õnnestub, siis see on puhas boonus,“ sõnas heatujuline firmasportlane.

Danske Banki kogenud spordimees Tarvo-Jaan Rebane tunnistas, et noolemäng pole tal varem nii hästi välja tulnud. „Tulin lausa ühelt ürituselt varem ära, et finaalmängu alguseks kohale jõuda. Tänavu on kasutusel uus formaat ja leian, et see segab veidi vett ning on põnevam. Kui varasemalt on tulnud kindlalt summalt nulli visata, siis nüüd on vaja tabada kõiki numbreid, visata kolmikuid ja mida kõike veel.“

Meelis Kadarbik viskas end finaali Swedbanki parimana. „Puhas juhus! Kui me kolleegidega kontoris mängima, siis kaotan suhteliselt igal korral. Tundub, et siin suutsin end otsustaval hetkel kokku võtta,“ rõõmustas võistlusel lõpuks kuuendaks tulnud Kadarbik.

Kevadspartakiaad ´18

Kevadspartakiaadi koostööpartnerid on Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile. Aprillis tähistatakse Eestis juba teistkordselt töökohaspordi kuud, millega kutsutakse inimesi üles töökohal või koos kolleegidega liikuma ning tööandjaid üles looma oma töötajatele liikumisvõimalusi.