Mida enam me nutimaailma sukeldume, seda hullemaks see läheb. Vaesed vanaema ja vanaisa ei saa aru, miks nende lapsed ja lapselapsed üldse enam nendega suhtlemisele tähelepanu ei pööra, vaid hoopis istuvad vaikuses oma laua ümber helendavates ekraanides...

Kui sina ei taha enam oma perekonnale kurbust valmistada ja ükskord lõpuks sellest needusest välja tulla, toimi niiviisi:

Säti oma telefonis seades nii, et sa ei näe pühadeajal töömeile

Lisaks sellele, et kaob ära pidev vajadus telefoni kontrollida, ega keegi töökaaslane või klientidest pole midagi saatnud, mõjub see hästi ka sinu vaimsele tervisele, sest väga kahjulik on hommikust õhtuni iga päev tööasju mõelda.

Kehtestage reegel, et lauas istudes ei ole keegi telefonis

Sul ei ole vaja kõike üles pildistada. Naudi hetke! Ja kuidas peaksid väikesed lapsed õppima kannatust ja rahulikult sööma, kui sa kogu aeg neile ekraani pihku annad, et nad ometi vait oleksid?

Kui sa ei suuda telefonist eemal olla, seadista endale ajalimiit

Mitte midagi ei juhtu, kui sa ei näe sama päeva jooksul kõiki Instagramis olevaid jõulupilte või ei viska pöidlaid kõikidele Facebookis olevatele ilusatele jõulusoovidele. Pööra tähelepanu oma ümbrusele ja lähedastele.

Helista!

See võib tunduda tänapäeva maailmas juba vanamoelisena, aga proovi pühadeajal eelistada helistamist tavalisele kirjutamisele.

Postita oma tähtis pilt hiljem (või siis mitte üldse!)

Maailm ei varise sellest kokku, kui Instagramis või Facebookis on üks võltsnaeratusega perepilt vähem. Selle asemel, et kõikidele inimestele virtuaalmaailmas teatada, kui imeliselt sa aega veedad, ütle seda päriselt enda ümber olevatele inimestele.

Allikas: Camille Styles