Lase sel minna

Kui sind on mõni negatiivne juhtum pikalt kinni hoidnud, lase sellest nüüd lõpuks lahti ja lase sel minna. Sa ei saa lasta sellel igavesti oma elu mõjutada. See tõmbab sind aina allapoole ja lõpuks jääd sa oma mõtetesse lõksu.

Lisa oma muusikalisti rõõmsaid laule

Vaata kriitlise pilguga üle laulud, mida sa igapäevaselt kuulad. Kas seal on mõne positiivse sõnumiga laul? Ehkki need võivad tunduda sulle imalad, on neil meeleolu parandamisele märkimisväärne mõju.

Eelda inimestes parimat

See on raske, kui sind on palju petetud, kuid sa ei saa olla positiivse mõtteviisiga, kui eeldad kõikidest inimestest ainult halba. Sa pead keskenduma headele asjadele. Isegi kui see nii ei tundu, siis igas inimeses on peidus midagi head.

Lase minevikust lahti ja keskendu olevikule

Sa ei saa olla õnnelik, kui sa keskendud kogu aeg oma minevikule ja seal toimunud sündmustele. Anna endale ja teistele andeks nende juhtumite eest, mis minevikus aset leidsid, ja liigu lõpuks edasi.

Ole aktiivne

Kui su sõprussuhted on soiku jäänud, helista oma kallitele inimestele. Lepi nendega kokku, et teete midagi koos, mis on arendav ja lõbus. Kui sa kedagi igatsed, anna sellest teada. Muuda seda. Sa ei saa oodata, et keegi teine seda sinu eest teeks.

Asenda oma negatiivsed mõtted positiivsetega

Seda on kindlasti lihtsam öelda kui teha, aga kui sa võtad selle endale harjumuseks, avastad sa varsti, et su peas peaaegu enam ei olegi negatiivseid mõtteid. Selle asemel, et ohata, et jälle tuleb kaheksa tundi tööl olla, mõtle parem, et käes on järjekordne uus päev, kus on kaheksa tundi võimalik ennast arendada.

Mõtle asjadele, mille üle sa tänulikkust tunned

Kui sul on halb päev ja mitte miski ei tundu õiglane olevat, võta endale viis minutit, sule silmad ja mõtle mitmele asjale, mis tooksid sulle naeratuse näole ja mille üle sa oled siiralt tänulik. Meil kõigil on midagi, mille üle tänulikkust tunda.

Ole realistlik

Kui sa tunned, et kaod liiga palju ära oma fantaasiamaailma, kus sa elad unistustes, siis proovi kiiresti tagasi reaalsusesse tulla. Kui sul on olnud mõni halb elumuutev kogemus, aktepteeri seda, luba endal kurb olla, kuid siis liigu vaikselt edasi. Proovi oma mõtetes alati kohal olla.

Proovi olla rõõmsalt meelestatud kõigis oma tegevustes

Hommikul tööle minnes proovi juba ärgates olla positiivne. Mõtle, mida kõike sa tänase päevaga saavutada võid, mitte ära mõtle, et küll tahaks juba tagasi koju magama tulla. Tee kõiki tegevusi hea tujuga, siis need ei tundu enam üldse nii ebameeldivad.

Tee paremaid valikuid

Kui sa avastad pidevalt ennast mööda sama rada minemas, mis viib sind halbade valikuteni, siis vali vahepeal mõni muu rada. Teised ei saa sinu eest otsustada ja kui sa sisimas tead, et mõni otsus on halb, siis ära lihtsalt tee seda. Nii lihtne see tegelikult ju ongi.

Allikas: YourTango