Oluline on meeles pidada, et asjad ei tee õnnelikuks. Mida rohkem on sul asju, seda suurem segadus su kodus, töölaual, riidekapis valitseb ja segadus on lihtsuse ja rahulolu otsene vastand. Heaks eluks on vaja seksi, und ja häid suhteid, mitte kulda ja karda, seda on juba nii palju kordi tõestatud, et oleks vist aeg uskuma hakata.

Hoolimata sellest väidavad paljud muretsejad, et põhiprobleemide allikas on raha ja teisel kohal on töö. Tõsi on, et rahata ei ole tnapäeva maailmas eriti võimalik eksisteerida ja tööd on vaja teha selleks, et saada raha, nii et tundub nagu surnud ring, jah? Aga üht-teist saad sa hoolimata kõigest sellest iseenda heaks ära teha, et su elu oleks pisutki lihtsam, loogilisem, puhtam ja murevabam.

Miks lihtsustada?

Need, kes on otsustanud oma elus suurpuhastuse teha ja elu lihtsamalt elada, tunnevad üht olulist vahet: nad saavutavad vabaduse. Nad saavad vabaks võlgadest, liigsest kolast, prahist ja murest. Elu lihtsustamine puhastab su mõtted üleliigsest ja alles jääb ainult peamine küsimus: mida ma TEGELIKULT vajan? Mis TEGELIKULT oluline on?

Ja neid nippe kasutades juba saadki suurest koormast vabaks:

Viska rämps välja
Kolihunnikud viivad tähelepanu kõrvale ja imevad sinust energia välja. Vaata oma lauda. Näed kõike seda prahti, mis sul laiali on? Tee nüüd oma laud korda. Pane ühte kausta need paberid, mida vajad, organiseeri need teemade ja tähtsuse järgi, viska ära kõik, mis on aegunud ja mida enam ei vaja. Pane nad nina alt ära sahtlisse (ja märkad peagi, et sa ei ole kaks kuud oma sahtlit avanudki — järelikult olid ka need “hästi vajalikud” paberid mõttetu praht.

Kirjuta üles

Vaimne rämps kurnab samamoodi. Kirjuta üles kõik oluline, mida pead meeles pidama ja mis on tähtis. Ülejäänul lase minna. Kui su peas on liiga palju mõtteid, kohustusi ja ülesandeid, tunnedki end pidevalt kurnatuna. Ka päeviku pidamine aitab koormast vabaneda ja halvad või väsitavad mõtted positiivsetega asendada.

Ära osta tavaari juurde

Ostuteraapia on üks tavalisemaid lõõgastusvorme, aga tegelikult muudad sa uue rämpsu kokku kuhjamisega olukorra veel halvemaks. Esiteks kulutad sa mõttetult oma raha, teiseks saad sa hunniku asju, mida sul pole vaja, kolmandaks pead sa pärast mõtlema, kuhu see üleliigne sodi kõik panna. Ja neljandaks süvendad mõtteviisi, et võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju.

Otsusta, mis on tähtis

Üks põhjus, miks inimesed end asjade alla ära matavad on see, et nad ei ole oma peas välja mõelnud seda, mis nende jaoks päriselt oluline on. Mõtle hoolega läbi oma prioriteedid ja otsusta, mille peale sa tegelikult tahad kulutada oma aega, raha ja energiat ning vabane kõigest muust.

Mediteeri

Meditatsioon puhastab pea igasugusest jurast, mis sinna päevade või isegi aastate jooksul on kogunenud. Võta endale see hetk, et keskenduda ainult iseendale, vaata enda sisse ja tee tutvust oma tõelise minaga.

Pööra tähelepanu

Keskendu sellele, mida tahad saavutada ja mis on sinu jaoks tähtis. Jäta kõrvale kõik muud tegevused ja lükka elust välja inimesed, kes sind takistavad. Ja ela hetkes, et suudaksid nautida oma elu igat aspekti, ära muretse homse pärast!

Tehnoloogia pane ära

Tehnoloogia teeb elu lihtsamaks, aga väärkasutuse puhul muudab hoopis keerulisemaks. Mida rohkem aega ekraanis veedad, seda vähem suudad keskenduda, tähele panna ja momendis olla. Tehnoloogia ülekasutuse tagajärjed on:

– produktiivsuse langus

– depressioon ja ärevus

– liigne klammerdumine

– kehvemad suhted

– sõltuvus

Nii et Facebooki asemel loe hoopis raamatut.

Üks asi korraga

Hoolimata sellest, et ülemus arvab teisiti, võta ette üks ülesanne korraga ja tee see korralikult ära. Mitmele asjale korraga keskenduda on võimatu, see ei tule sul nagunii välja ja asjad jäävad poolikuks või teed neid lohakalt.

Õpi keelduma

Oled tubli ja hea töötaja, aga see ei pea tulema sinu tervise ja heaolu hinnaga. Sa ei pea kogu osakonnna tööga üksinda toime tulema! Sul on õigus keelduda asjadest, mida sa ei taha teha, mis pole su töölepingusse kirjutatud või mis käivad sul üle jõu. Ja sa tõesti ei pea end süüdi tundma, kui mõne ülesande kellelegi teisele jätad.

Hinda lihtsuse võlu

Lihtne elu on ilus elu, päriselt ka! Tee oma elu lihtsamaks, ära põe teiste arvamuse pärast ja naudi vabadust, mida su uus elu sulle võimaldab!

Allikas: Power of positivity