Elu on pidevas muutumises. Mõned muutused on positiivsed ja mõned negatiivsed, kuid nii see lihtsalt on. Vahel on vaja vooluga kaasa minna ja teinekord on kasulik hoopis vastuvoolu ujuda. Mõnikord juhtub, et me ei jaksa muutustega kaasa minna või on lihtsalt eriti halb päev. Sellised olukorrad tekitavad aga kahjulikke mõttemustreid. Kõigil meist on vahel peast läbi käinud laused: "Ma ei ole piisavalt hea...", "Ma ei oska...", "Ma olen määratud läbi kukkuma...", "Ma teen seda hoopis homme", jne.

Need laused aga teevad inimesele haiget ja ei aita teda kuidagi edasi. Need on enesehävituslikud mõtted ja meil ei ole neid vaja. Järgmine kord kui tunned ennast lõksus olevana ja ei tea, mida teha ning halvad mõtted hakkavad ligi hiilima, proovi mõelda järgmiste lausete peale.

1. Luba endal olla algaja. Mitte keegi ei alusta ühegi asjaga nii, et ta on suurepärane. Anna endast parim ja lõpuks hakkabki uus asi hästi välja tulema.

2. Lõpeta enda eest põgenemine. Hinga sügavalt sisse. Proovi päriselt olla iga hetk kohal. Iga sammuke ja uus kogemus on sulle vajalik.

3. Kasuta oma viha ja pettumust enda motiveerimiseks, mitte kurvastamiseks. Ole mõistlik. Ainult sina ise saad kontrollida seda, milliseid emotsioone sa maailmale välja näitad.

4. Erinevad asjaolud ei määra sinu olemust. Sinu enda otsused teevad sinust selle, kes sa praegu oled. Sa pead ise otsustama, et ei lase oma vihal ja frustratsioonil oma tulevikku kujundada.

5. Ära võrdle ennast teistega. Ära tunne ennast vihaselt, kui keegi teine on sinust kiirem ja parem. Neid inimesi leidub alati. Keskendu endale ja võta rahulikult. Sellel ei ole vahet, kui palju mingi asjaga aega läheb.

6. Me elame hetkel maailmas, kus inimesed ootavad suurepäraseid tulemusi väga kiiresti ja nad on kärsitud, kui neid ei tule ega tule. Kuid õpi olema kannatlik ja hindama oma panust. Ükski imeline asi ei sünni sekunditega. Parimad asjad siin elus võtavadki palju aega.

7. Kannatlikkus on tugevuse märk. Kannatlikkus näitab samuti, et sa oled enesekindel ja aktsepteerid muutusi. Tekita endale positiivsed igapäevased rutiinid ja järgi neid.

8. Elu söödab sulle ette raskeid katsumusi, ja kahjuks mitte keegi ei pääse nende eest. Kuid palju parem on olla surmväsinud õppimisest ja pingutusest, kui väsinud mitte millegi tegemisest.

9. Võitlus on osake sinu eluloost. Kui sa ei saa midagi mida tahad, tähendab see, et sind juhitakse millegi palju parema suunas.

10. Ükski terve elulugu ei ole ainult üks peatükk. Vead ei defineeri sinu olemust. Ükski peatükk ei jutusta lahti tervet lugu.

Allikas: Mark & Angel Hack Life