Kui sa ei jaksa enam rasketes olukordades täielik pessimist olla ja vaadata kogu aeg klaasi, nagu see oleks pooltühi, siis talita niiviisi:

Mõtle välja, kas see negatiivne mõte tuleb sulle kasuks

Inimesed mõtlevad enamasti kahel erineval moel rasketes olukordades, näiteks töövestlusel — on neid, kes mõtlevad kindlameelselt, et nad saavad selle töökoha, kuid on ka neid, kes valmistuvad juba ette pettumuseks. Tegelikult ei ole kumbki viisidest väga hea. Esimesel juhul oled sa lõpuks eriti õnnetu, kui soovitud töökohta ei saa. Teisel juhul aga oled juba töövestlusele minnes nii negatiivselt meelestatud, et oma kehvade mõtetega garanteerid selle, et sa ei saagi tööd. Proovi sellistes olukordades olla pigem neutraalne. Ebaõnnestumine on üks elu vältimatutest osadest. Katsu sellega toime tulla.

Analüüsi, kas su hirmud on ikka realistlikud

Paljud negatiivsed mõtted on ebarealistlike situatsioonide tulemus, mida sa arvatavasti oma peas välja mõtled. Kui nendel ei ole mingit alust, siis sa võiksid enda piitsutamise ükskord heaga ära lõpetada. Paljud inimesed kardavad näiteks väga, et partner petab teda. Mõtle välja, kas selleks oleks alust. Kui teil on armastav suhe hea sekseluga, teil on ühised lapsed ja sa usaldad oma kallimat, siis see hirm on ju täiesti irratsionaalne.

Leia keerulises situatsioonis vähemalt üks asi, mille üle tänulik olla

Jah, see on väga raske. Kui sa oled olukorras, mis tundub esmapilgul täiesti väljapääsmatu, siis on ülimalt keeruline leida sealt midagi, mille üle tänulik olla. Kuid iga olukord on õpetlik ja tuleb meile pikemas perspektiivis kasuks. Kui sa otseselt sellest situatsioonist midagi positiivset ei leia, siis katsu mõelda millelegi või kellelegi, mis sind õnnelikuks teeks, ja keskendu sellele.

Allikas: Well Good