Mõnel juhul võiks öelda, et elu kõige õnnelikumad aastad olid siis, kui ei pidanud veel tööl käima ja enda eest vastutama. Mäletad, kui e-postkastist leitud kiri tõi pigem rõõmu, aga nüüd võib see tähendada, et arvete maksmise aeg on käes? Ja tööl käimine kõlas pigem glamuursena ega tähendanud pikki tunde kontoriseinte vahel? Üks värske uuring ongi näidanud, et inimene on kõige õnnelikum enne 18. eluaastat, mil "õnnekõver" hakkab langema ja on kõige madalamas punktis hilistes 40ndates.

See uuring näitas, et enamik inimesi on kõige õnnetumad just 47aastasena. Paljud neist kurtsid ärevuse, depressiooni, üksinduse, ebakindluse ja väsimuse üle, mis peegeldab justkui klassikalist keskea kriisi stereotüüpi. Ja eks selleks on palju põhjuseid. Mõni inimene pole näiteks jõudnud finantsiliselt sinna, kuhu lootis, et on 40ndates juba jõudnud ning mõnel on just siis armuelus kõige keerulisem aeg.

Aga 47 on tegelikult ka maagiline aasta, üks, mida peaks raamatu "The Sunny Side Up" autori Lauren Cooki sõnul lausa tähistama.

Miks?

1. Sa tead, mida väärtustada

2. Sul on su inimesed juba olemas ja sa ei pea meeleheitlikult uusi tutvusi looma

3. Sa hindad oma keha

Seega, kuigi on selge, et su elus esineb ka 40ndates palju stressitekitavat, oleneb kõik sellest, kuidas sa elu vaatad. Hea uudis on, et uuringu järgi tõuseb su õnnekõver uutele kõrgustele 70ndates ja saad kõigele halvale vaadata tagasi kui vajalikele õppetundidele. Vahel piisab just sellest, et igas vanuses taas õnn leida.

Allikas: Well+Good