Sageli aga röövivad hingerahu halvad mõtted ja käitumisharjumused. Ning takistavad meil seega õnnelikud olla. Õppides neid negatiivseid tundeid ära tundma, võid sa leida võimaluse, kuidas neist vabaneda ja seega elada täisväärtuslikumat elu. See nõuab mõningaid pingutusi, aga tulemus on seda väärt.

Kadedus

Kadedus on loomulik tunne, mis tekib sageli teiste edu nähes. Kui kadedus muutub toksiliseks, siis võib ta tekitada kannatusi nii sinus endas kui ka sind ümbritsevates inimestes. Kui sa ei suuda rõõmu tunda teiste edu ja saavutuste üle, siis satud sa nõiaringi, millest on raske välja tulla.

Selleks, et seda saavutada, pead sa õppima iseennast rohkem väärtustama. Loo oma unistused, katsu end näha oma kujutlusvõime läbi elamas sellist elu nagu sa soovid ja keskendu kogu oma energiaga sellele, et elada oma elu nii nagu sa seda tahaksid.

Liigne stress

Igapäevane stress takistab meil olla õnnelik. Mõningatel kordadel võib see seisund muutuda isegi haiglaseks, millest on raske lahti saada. Krooniline stress võtab ära julguse, muudab inimese jõuetuks ja võib viia depressioonini, kui sellest õigel ajal ei vabaneta.

Sellisel puhul on oluline keskenduda sellele, mis on sinu ärevushäirete allikaks, kust saavad alguse sinu hirmud ja muremõtted? Alles siis, kui sa oled leidnud põhjuse, pead sa tegema kõik, et sellest lahti saada. Väga hea oleks alustada igapäevase spordiga tegelemisega, mis aitab lahti saada negatiivsetest mõtetest. Samuti aitab spordi tegemine tõsta serotoniini ehk õnnehormooni taset kehas. Hea oleks ka ümbritseda end rohkem positiivsete inimestega, ka see aitab tuju parandada ning stressist lahti saada.

Häbitunne

Häbitunnet tekitavad ebakindlus ja meie nõrgad küljed. Hirm naeruvääristamise ees või selle ees, et sinu poole sõrmega näidatakse, on seotud kartusega mahajäetuse ees teiste poolt. See võib su elu täiesti halvata ja takistada sul elada nii nagu sa seda sooviksid. Et sellest lahti saada, õpi oma vigade üle naerma. Võta oma eksimusi ja läbikukkumisi kui hüppelauda, mis aitab sul positiivsemalt edasi liikuda.

Ärevushäired

Ärevushäired teevad haiget ja ei lase sul elada rahulikult. Ärevus täidab su hinge kartuse, hirmu, kurbuse ja üksindusega. Selline seisund mõjutab suurel määral su tegutsemis-, kuulamis- ja väljendusvõimet. Sellepärast ongi oluline niipea kui võimalik, sellest õppida vabanema, enne kui ärevus end sinu hinge seab kogu eluks.

Kõige kasulikum nõuanne on luua positiivsetest, headest ja ilusatest mälestustest oma mälus album, kuhu sa alati vaadata võid, kui sa tunned ärevust enda üle võimust võtmas. Õpi tähistama ka väikeseid võite, sest just need avavad su tee õnneni.

Krooniline rahulolematus

Inimene on rahulolematu olend, kes kõhkleb ainult erinevate pettumuste vahel. Paljud meist kannatavad kroonilise rahulolematuse käes. Ometi on ka sellest tundest võimalik lahti saada. Tähtis on teada, kuidas seda teha.

Näiteks võiksid sa oma täiuslikkust otsivat külge oma isiklikuks kasuks ära kasutada. Samuti õppides hindama täiel määral iga etappi oma tööst ja elust, mis viib sind projektide elluviimisele lähemale.

Sõltuvus

Kui armastust peetakse õnne sünonüümiks, siis sõltuvussuhe võib olla lausa hävitava toimega. Liigne sõltuvus teisest inimesest takistab sul olla õnnelik ja rahul. Sellepärast on oluline säilitada oma iseseisvus otsuste vastuvõtmisel ja otsida oma probleemile lahendust, katsudes mõista oma emotsioone ning elada nii, et sa ei oleks mõjutatud teistest.