Nimelt on mitmed uuringud näidanud, et inimesed, kes näevad tihti õudusunenägusid, saavad stressirohketes olukordades palju paremini hakkama kui need, kes eriti tihti hirmsaid unenägusid ei näe.

Miks nii?

Uuringus tehti katse, kus inimestele näidati negatiivse alatooniga häirivaid pilte, näiteks rünnakutest või stressi tekitavatest olukordadest. Uuriti, millised ajuosakesed reageerivad nende piltide peale kõige rohkem. Kui uuringus osalenud inimesed magasid ja nägid õudusunenägusid, reageerisid samad ajuosakesed.

Avastati, et mida rohkem on inimene unes hirmu tundnud, seda väiksem reaktsioon oli hirmule reageerivatel ajuosakestel häirivaid pilte vaadates.

Niiet kui sina näed tihti õudusunenägusid, on sinu emotsionaalne reageering päriselus millegi stressirikka peale palju väiksem.

Kuid kahjuks ei ole kõik päris nii lihtne ja lõbus. Traumeerivad õudusunenäod põhjustavad unetust ja mõnele inimestele ka stressi, niiet kuigi sa võid stressirohketes olukordades vähem reageerida, tekib sul lisastress unetusest ja hirmsatest olukordades.

Allikas: DailyMail

Lugejad, kas te näete õudusunenägusid? Kuidas te nendega toime tulete?