Lechter peab edu saavutamisel üheks oluliseks teemat alateadvust ja mõistmist, kuidas see töötab.

Kas oled kunagi millegi või kellegi peale üle reageerinud ja siis endalt küsinud: „Kust see reaktsioon küll tuli? Miks ma nii ütlesin, miks ma nii tegin?“ Kas oled kunagi kuskile autoga kohale jõudnud, aga sinna sõitmist pärast mitte mäletanud?

Kas oled kunagi ärganud keset ööd imelise mõttesähvatuse peale või meenutanud midagi, mida ei suutnud eelmisel õhtul meenutada?

Sharon kirjutab raamatus „Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele“, et need on näited sellest, kui alateadvus on haaranud kontrolli ning teadvus on puhanud. Alateadvus töötab pidevalt, ööl ja päeval, kuid toimib kõige paremini siis, kui sa ei ole ergas, näiteks kui magad, juhid autot või mediteerid. Alateadvus ei saa täielikult kontrollida, küll aga võid seda mõjutada plaanide, soovide ja eesmärkidega. Kui need plaanid, soovid ja eesmärgid on seotud emotsioonidega, on mõju veel suurem.

Kuidas alateadvust mõjutada?

Kui näiteks muretsed pidevalt raha pärast ning su peas ringlevad hirmu- ja vaesusemõtted, siis valitsevad ka alateadvuses negatiivsed mõtted. Kui aga suunad mõtted küllusele ja edu loomisele, siis keskendub alateadvus positiivsele tulemile. Seega kehivad ka ütlemine „Saad seda, millele mõtled“ ning „Me suudame saavutada kõike, mida suudame ette kujutada ja uskuda.“

Negatiivsed ja positiivsed mõtted ei saa korraga meie meeltes olla. Võimu haarab kas üks või teine. Sinu asi on tagada, et positiivsed emotsioonid saaksid alateadvuse mõjutamisel eelisõiguse.

Kui kujundad endas harjumuse vältida negatiivseid mõtteid ja emotsioone ning keskendud vaid positiivsetele emotsioonidele ja mõtetele, näed oma elus positiivset muutust. Üsna varsti hakkad nägema, et negatiivsed mõtted põrkavad positiivselt laetud teadlikult ning alateadlikult meelelt sõna otseses mõttes tagasi.

Millised on peamised positiivse emotsiooni tekitajat?

Nendeks on: põletav soov, usk, armastus, seks, õhin, romantika ja lootus.

Millised on peamised negatiivse emotsiooni tekitajat?

Nendeks on: hirm, kadedus, vihkamine, kättemaksuhimu, ahnus, ebausk ja raev.

Pole tähtis, kus sa praegu oma elus oled, pole tähtis, mis on su elus varem juhtunud, võid hakata teadlikult oma mõtteid valima ning sellega elu muuta. Pole olemas lootusetud olukorda. Iga olukord saab muutuda!