Kogusime kokku erinevad nipid, mis võivad kaasa aidata sellele, et õhtuinimesest saaks lõpuks hommikuinimene. Sa võid ju arvata, et need ei ole sulle või sina ei suudaks neist ühtegi teha, aga miks mitte proovida. Sa võid väga positiivselt üllatuda.

1. Mõtle välja mõni meeldiv rituaal, mida iga hommik teha, olgu see siis hommikujooks või 20 minutit oma lemmikseriaali vaatamist. Kui sind on üks kindel asi hommikul ees ootamas, mida sa teha tahad, on palju kergem ja lõbusam tõusta.

2. Muuda oma hommik eelmisel õhtul lühemaks: vali tööriided välja, paki lõunasöök kaasa, loo enda ümber kord.

3. Hakka viis minutit varem magama minema. Me teame, et magada võiks iga öö umbes 7-9 tundi, aga arvatavasti enamus meist seda ei tee. Alusta vaikselt: mine iga päev kasvõi 5 minutit varem magama ja kahe nädala pärast avastad, et lähed juba tunnike varem voodisse.

4. Ära vaata oma telefoni või arvutit vähemalt pool tundi peale üles ärkamist. Kui sa alustad oma päeva netis kerimisega, on sul juba tunne, et sa oled millestki ilma jäänud ja see tekitab masendust. Ära tee endale nii.

5. Proovi iga päev umbes samal ajal ärgata, ka nädalavahetusel. See tundub karm, aga mõne nädalaga harjub keha ära ja kõik läheb palju lihtsamaks.

6. Lükka äratust edasi, aga tee seda teistmoodi, kui harjunud oled. Kui äratuskell heliseb, lükka see 10 minutit hilisemaks, aga tõuse ise üles. Pese hambaid, joo vett, kõnni ringi, ja siis pane järgmine äratus kinni. Sa saad olla uhke enda üle, et oled selle väikese ajaga juba midagi kasulikku saavutanud.

7. Proovi kohe saada naturaalset valgust. Kui sa üles ärkad, tõmba kohe kardinad eest ja vaata natuke aega aknast välja. Ära mõtle midagi, lihtsalt vaata ja ole hetkes.

8. Õpi ütlema "ei". Proovi iga päev minna kindlal ajal magada ja ära lase teistel seda ära rikkuda. Sarja vaatamine kannatab oodata ka järgmise päevani, ära tee seda oma unetundide arvelt.

9. Ole teadlik oma söömise ja joomise harjumustest. Täis kõhuga ja samas ka liiga tühja kõhuga magama minnes ei tule und, samuti rikub alkoholi tarvitamine une ära.

10. Hakka igaks nädalaks planeerima tegevusi, mis sind õnnelikuks teeksid. Pane need endale märkmikusse kirja ja vaata neid iga päev uuesti. Kui sul on peaaegu iga päev midagi, mida sa õhinaga ootad, ei tundu hommikul ärkamine enam üldse nii masendav.

Allikas: The Everygirl