Kui sa neid asju teed, oled väga lähedal ülimalt rõõmsa elu elamisele. Võib-olla oled sa juba neid asju terve elu teinud, siis saad rõõmsa üllatusega tõdeda, et oledki üks nendest väga õnnelikest inimestest. Kui aga tunned ennast pidevalt tüdinuna ja kurvana, siis leiad siit loetelust kindlasti midagi, mis sind aitaks.

1. Ära hakka kunagi suitsetama või jäta see kiiresti maha. Sa võid ju arvata, et see rahustab sind, aga tegelikkuses on tulemus vastupidi. Sa ei saa elada pikka ja õnnelikku elu, kui sa väärtuslikke eluaastaid suitsetamisega pidevalt vähendad. Sama käib ka alkoholi joomise kohta. Ära tarbi seda üldse, või siis joo võimalikult vähe. Kindlasti ära kasuta alkoholi stressileevendajana.

2. Ümbritse ennast inimestega, kes mõjuvad sulle hästi, kellel on sulle alati midagi positiivset pakkuda. Muidugi pead sa neile samaga vastama, aga kui su elus on head ja optimistlikud inimesed, on sinu elukvaliteet palju parem.

3. Õpi midagi, mida sa armastad. Haritud olemine on väga tähtis, et elus läbi lüüa. See ei pea tingimata tähendama alati ülikooli läbimist erialal, mis sind ehk eriti ei paelu. Kuid su perekonnal on siiski õigus olnud — haridus on väga oluline. Leia mõni kursus, mis sulle huvi pakub, ja pane ennast sinna kirja. Kaotada ei ole sul midagi, aga võita on väga palju.

4. Näe oma suhetega vaeva. Panusta oma partneri armastamisesse ja tema eest hoolitsemisesse ning sa näed, kuidas ta puhkeb õitsele ja soovib kogu hingest sulle samaga vastata. Tee seda sama oma perekonna ja lastega. Mida rohkem sa ise siirast armastust välja annad, seda rohkem sa seda ka vastu saad.

5. Õpi rasketes situatsioonides toime tulema. Kui su elus juhtub midagi keerulist, mida juhtub inimestel tavaliselt peaaegu iga päev, näiteks ebameeldiv olukord töö juures või lapse haigestumine, on sinu enda suhtumine asjasse äärmiselt oluline. Kui sa suudad alati jääda rahulikuks ja hakata mõtlema lahendustele, siis oled sa tubli ja õnnelik inimene. Püüa näha lahendusi seal, kus teised näevad probleeme.

6. Planeeri hoolikalt oma aega. Paljud inimesed kaotavad iseennast ära, sest nad on liiga hõivatud oma töö ja perega. Need on ka muidugi olulised kohad, kuhu suunata suur osa oma ajast, aga selleks, et elada õnnelikku elu, on vaja mõista, et hoopis sina ise oled kõige tähtsam.

Allikas: Career Girl Daily