Hommikusöök, lapsed kooli-lasteaeda, tööle, lõunale, koju, õhtusöök, kodu korda, magama — ja nii need aastad mööduvad. Kõik need üksluised kohustused on vaja täita, aga kuidas tüütutesse igapäevatoimetustesse rõõmu ja rahulolu tagasi tuua? Proovi alljärgnevat meetodit ja leia just sulle sobiv viis elusärtsu taastamiseks.

1. Loo unistuste aardekaart

Unistuste aardekaart on kaart või juhend, mille abil plaanid soovitud eesmärgile jõuda. Teekonna unistuste eesmärgini saad ise kujundada: lõika ajakirjast välja pilte, lisa märksõnu, kirjelda tundeid ja kõige keskele kleebi oma pilt. Piltlikusta, kuidas saaksid oma ellu lisada rohkem lusti, paremat tervist ja kvaliteetaega iseendale.

Töö aardekaardiga rajaneb eelkõige kujutluspõhisel enesejuhtimisel: me teeme endaga pidevalt kokkuleppeid selles, mida tulevikus teha kavatseme. Me kasutame igapäevaelus ratsionaalset mõtlemist vaid 20 protsendi jagu — ülejäänu jääb alateadvuse osaks. Unistuste aardekaart proovibki alateadvust aktiivsemalt tööle panna.

Et aga meel uutest muljetest innustust saaks ja sind tegevusse suunaks, peab unistus mõjuma läbinisti positiivselt — lihtsalt nii hästi, et üksnes mõte sellest tekitab rõõmuvärinaid.

2. Sea kindlad eesmärgid

Silmitse vast loodud aardekaarti ja kujuta ette, milline võiks su elu olla siis, kui elaksid oma ideaalelu. Aardekaardiunistus võib olla ükskõik mis: suurem korter, uus töökoht, parem suhe, enesekindlus või rahulik meel. Kõige tähtsam on, et see on sinu ehe vajadus midagi paremaks muuta.

Nüüd mõtiskle selle üle, milliseid muudatusi peaksid tegema, et seda ideaali saavutada.
Oleks hea, kui seaksid endale ainult viis kindlat eesmärki — need, mis tunduvad sulle kõige südamelähedasemad.

Mõnikord võib tegeliku unistuse väljaselgitamine võtta natuke aega. Lase nendel rahulikult selgineda — unistusi ei peaks püüdma mõistuspäraselt analüüsida.

Pane tähele, et kõik unistused oleksid ikka sinu enda omad. Kuna alateadvus toimib selle järgi, mida tema tegelikult hindab, siis pole mõtet üritada rakendada meelt sellise muutumisprotsessi ette, mis pole siiralt sinu enda soov. Seega ära püüa teiste unistusi täita — nii ei ole aardekaardist suurt abi.

Pea ka meeles, et ei ole olemas õigeid või valesid unistusi ega ka kindlaid reegleid, kuidas täpselt aardekaarti luua või milline see peaks välja nägema. Selle valmistamine on alati igaühe enda teha — tuleb valmistada lihtsalt selline kaart, mis kõnetab just sind.

Loe edasi Kodutohtri märtsikuu numbrist või portaalist kodus.ee

Kodutohtri märtsikuu teemad
* Unistuste aardekaardiga oravarattast välja!

* Kuutõbine katusel, kapis või roolis

* 7 varjatud rasvumislõksu

* Podagra kimbutab ka naisi

* Lisa immuunsust! Mis tegelikult toimib

* Müüt või tõde? Suhkur suus ja veres

* Kaassõltuvus: "Kõndisin kui klaasikildudel"

* Kuidas juukseid õigesti hooldada

* Kartul – alati austusväärne mundrimees