Inimesed on nii ära harjunud, et viimane asi, millele nad enne magamaminekut tähelepanu pööravad, on nutitelefon. Ja hommikul ärgates on see jällegi esimene asi, mis meie tähelepanu hõivab. Võib tunduda mugav, et kogu vajalik ja samal ajal ka tohutu hulk mittevajalikku informatsiooni on kogu aeg kättesaadav, aga meie vaimse tervise seisukohalt on see küll kahjulik.

Me oleme pidevalt selle infomüra sees ja seepärast tundub meile, et meil on kogu aeg pööraselt kiire. Mitte midagi ei jõua valmis! Kuid reaalselt see päris nii siiski ei ole.

Miks peaks telefoni äratuskella asemel ärkama päris äratuskella helina peale?

Sest siis on suur tõenäosus, et sa ei näpigi oma telefoni enne tööle jõudmist ja tegelikkuses on see suur ajavõit. Tihti mõtlevad inimesed, et nad ju lülitavad oma telefonist äratuskella kinni ja siis ongi kõik hästi. Enamasti kordub aga tavaline telefonis olemise rutiin — meilid, sotsiaalmeedia, pildid, sõnumid… ja enne kui arugi saad, on juba mitu head minutit läinud. Halvemal juhul isegi 15-20 minutit. Milline ajaraisk, eks?

Ja kui sa õhtuti paned endale äratust, on samuti tõenäoline jääda telefoni passima liiga kauaks. Kui sa elad koos oma kallimaga, hakkab see ühel hetkel paratamatult teie suhet lõhkuma ja te eemaldute üksteisest.

Seega on igati kasulik tolmu koguma jäetud äratuskell välja otsida või selle puudumisel üks endale muretseda.

Allikas: cupcakes and cashmere