Tanaka pääses maailma vanima inimesena Guinnessi rekordite raamatusse mullu märtsis. Nüüd, tänu järjekordse hällipäevani jõudmisele, pikendas ta seda rekordit veelgi.

Kane Ota sündis 2. jaanuaril 1903 Jaapanis Fukuokas, peres seitsmenda lapsena kaheksast. Ta sündis enneaegsena.

Ta abiellus 1922. aastal Hideo Tanakaga ja sai mehega neli last ning adopteeris veel viiendagi. Praegu on ta lisaks viiekordne vanaema ja kaheksakordne vanavanaema.

Naine elab Fukuokas hooldekodus, aga sünnipäeva tähistas ta perest ja sõpradest ümbritsetuna, nagu kord ja kohus kooki süües. Ta hobid on mh matemaatikaõpingud, kalligraafia (ilukiri) ja eri lauamängudes hooldekodu töötajatele "pähe tegemine".

Tanaka on üle elanud käärsoolevähi, mis avastati tal siis, kui naine oli 103aastane. Tema poeg avaldas neli aastat hiljem raamatu, mis käsitleb ema elu ja pikaealisuse võimalikke põhjuseid.

Tanaka oma 117. sünnipäeval (Foto: REUTERS)

Oma 117. sünnipäeva tähistamisega niinimetatud "117 kluppi" on hiljuti jõudnud veel neli naisterahvast – Emma Morano Itaaliast, Violet Mosse Brown Jamaicalt ning Nabi Tajima ja Chiyo Miyako Jaapanist. Kõik neli jõudsid ka vanima inimese tiitlit kanda, aga on praeguseks surnud.

Kui Tanaka näeb veel oma 118. hällipäeva, siis ta on esimene selleni jõudnud isik sel sajandil.

Tanaka mekib oma sünnipäevakooki. Pilt valmis siiski tema eelmisel, 116. sünnipäeval. (Foto: AFP)