Aluri sõnul on põhjused mitterasestumiseks 30% mehe-, 30% naise- ja 30% mõlemapoolselt ning 10% ebaselged. Ta tõdeb, et nii Eestis kui Euroopas on märgata on meeste patoloogia tõusu: "Eesti meeste tervis ja sperma kvaliteet on halvenenud."

Üks võimalus pere luua on ka lapsendamine, ent siis pole tegu pere bioloogilise lapse saamisega. Saatejuht Tanel Jäppineniga peatutakse põgusalt ka Eestis mittelubatud surrogaatemadusel.

Kas rastestusmisvastaste vahendite pikaajaline kasutamine mõjutab rasestumist? Mis ravimid ja ravivõimalused viljatuse puhul on? Milline näeb välja hormoonravi? Kuidas eemaldatakse tsüste, mis võivad rasestumist takistada ja kuidas käib kunstlik kehasisene ja -väline viljastamine? "Kunstlik viljastamine algab süstidega, mensturatsiooni alguses, siis jälgitakse munarakkude kasvu ja võetakse need välja. Neid on vaja umbes 10 - et oleks ka väike varju ja kõik ka ei viljastu," kirjeldab Aluri protsessi neile, kel see teema võõras ja selgitab lähemaltki veel ka kõrvalmõjude kohta ja räägib ka sellega kaasnevast vaimsest pingest. Lisaks toob ta välja, kui hea riiklik toetus Eestis selle kuludele on ja sõnab: "Paljud lapsed oleks riigi abita sündimata!"

Kuula lähemalt allolevast podcastist ja jaga vajalikku infot kindlasti nendega, kel just see mure hingel ning soov pere luua suur!

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid