Brunch on nagu väike paus igapäevaelust! Pereringis vahetatakse uudiseid ja nauditakse lemmikroogasid, räägitakse lugusid, naerdes ja lihtsalt lõõgastudes.


Kõige toredam on muidugi see, kui pere ja lähedased on kogunenud kööki või elutuppa, et nautida toitu pingevabas õhkkonnas ja ilma kiirustamata! Hiline hommikueine tuleb aga hästi planeerida. Menüü tuleb paika panna, toit osta, valmistada ja serveerida. Kuidas tagada selle ettevõtmise õnnestumine, vahendab Kuechenquelle.de.

Kas soovite pühapäevaa alustada lõdvestunult ja veeta aega koos lähedastega? Selleks loob soodsad tingimised kodune brunch. Hommikusöök või lõunasöök? Te ei pea valima! Hommikueine ajal on saadaval külmad, soojad, soolased ja magusad toidud. Kuid selline ettevõtmine kodus vajab loomulikult korralikku ettevalmistust.

Kas plaanite hilisele hommikusöögile kutsuda ka sõpru ja soovite neid kostitada tõeliste maiuspaladega? Võib-olla teate juba, mida teie külalised eelistavad süüa ja juua. Kui ei, küsige eelnevalt. Segaduste vältimiseks on hea teada, kes eelistavad hommikul näiteks magusat ja kellele on meeltmööda soolased palad. Just roogade mitmekesisus muudab brunchi nii eriliseks ja atraktiivseks.

Nii et ostke või küpsetage erinevaid asju:

  • Röstsai, täisteraleib, sarvesaiad, näkileib
  • Vorst, lõhe
  • Juust eelroana
  • Moos, mesi, pähklijugakreem ja muud määrded
  • Erinevat tüüpi müslid, valikuliselt koos piima või jogurtiga
  • Puu-ja köögiviljad
  • Kuumad road: supid, vormiroad ja munaroad

Ärge unustage jooke! Lisaks veele, teele ja kohvile saate pakkuda ka mahla ja smuutisid!

Lubage endale hilisel hommikusöögil midagi dekadentlikku, mida te igapäevaselt ei söö. See annab toreda vaheldustunde!

Valmistage hiline hommikueine

Brunchi korraldajana on teil palju teha. Kohvi valmistamine, küpsetamine või toidu praadimine jne. Heade köögiseadmetega, nagu täisautomaatne kohvimasin, õhupuhasti ja nõudepesumasin, on seda lihtsam teha. Muidugi tahate võõrustajana, et teil oleks ka endal piisavalt aega brunchi pidamiseks. Seetõttu peaksite tegema mõned ettevalmistused. Mõnda asja saab teha eelmisel päeval, teisi aga vahetult brunchi toimumispäeva hommikul.

Päev enne:

  • Küpsetage muffineid, keetke eelnevalt suppe või valmistage määrdeid
  • Pange Rootsi laua jaoks eraldi laud
  • Kirjutage maiustuste jaoks kohakaarte või silte
  • Pange valmis sööginõud, söögiriistad, laudlinad, salvrätikud jms

Brunchi päeval:

  • Tehke teed ja kohvi või valmistage need joogid ette termospudelisse panemiseks
  • Valmistage taigen pannkookide või vahvlite jaoks
  • Lõigake puu- ja köögiviljad, keetke munad ja valmistage värskelt muid roogasid
  • Laua katmine söömiseks ja Rootsi lauaks
Nõuanne:
Esmaskordselt kasutati mõistet "brunch" 1895. aastal Briti ajakiri Hunter's Weekly, tollal peeti selle söögikorra silmas neid, kelle laupäev oli pisut pikale veninud ...

Serveerige toit ja kaunistage tuba

On hästi teada, et süüakse ka silmadega! Seetõttu tuleks keskenduda ka selle serveerimisele. Hommikueine planeerimine teie kodus on suurepärane võimalus loovuse rakendamiseks. Kuidas oleks näiteks südamekujuliste pannkookidega? Kasutage spetsiaalseid šabloone, millega saate kakaopulbrist valmistatud motiive võluda cappuccino piimavahule.Võtke kapist välja kaunimad lauanõud ja linad ning pange vaasi lilled!

Kostitage pere ja külalisi ise tehtud söögiga

Head valikud on:

  • Rikkalik quiche Lorraine
  • Müsli, mille panete ise kokku kaerahelvestest, pähklitest, päevalilleseemnetest ja kuivatatud puuviljadest
  • Tervislikud smuutid, näiteks iga külalise "tervitusjoogina"
  • Tervislik, maitsev puder
  • Basiilikupesto
  • Hummus

Lihtne hummuse retsept

Koostisosad:

450 ml konserveeritud kikerherneid
0,5 dl oliiviõli
maitse järgi sidrunimahla
soola-pipart
paprikapulbrit

Valmistamine:

  • Nõruta kikerherned. Koori ja tükelda küüslauk jämedalt. Pigista sidrunist mahl välja. Pane sidrunimahl, küüslauk, oliiviõli ja kikerherned köögikombaini ja surista hummus valmis.
  • Kui soovid vedelamat hummust, siis lisa veidi oliiviõli ja sega uuesti. Maitsesta valmis hummus sidrunimahla, soola ja pipraga. Tõsta hummus kaussi, vala selle peale veidi oliiviõli ja kaunista paari kikerhernega ning raputa peale paprikapulbrit.
  • Kui soovid eriti kreemist hummust, siis sega hulka veidi maitsestamata jogurtit.

Kas soovite ise brunchi korraldada? Valige kuupäev, kutsuge külalised ja pange kokku hommikusöök, mida pärastlõunani nautida.

Millest Oma Maitse värskes numbris juttu, vaata SIIN