Nende komponentide abil valmistad maitsvaid toite lihavabalt!
Oad: kikerherned, mustad oad ja läätsed
Näiteks sobivad pähklise maitsega kikerherned suppidesse, salatitesse ja hautistesse. Kikerhernestest valmistatakse hummust ja jahuna saab neid kasutada kotlettides.
Kikerherneid on saadaval nii kuivatatult kui ka konserveeritult. Enne kuivatatud kikerherneste keetmist tuleks neid 10-16 tundi leotada – see lühendab keetmisaega ning hõlbustab seedimist.
Loe lisaks: Hummus on väga toitainerikas ja pakub head taimset alternatiivi võileiva peale või vrapi vahele
Tervislikud teraviljad: kinoa ja nisu erinevad vormid (bulgur, kuskuss ja freekeh)
Proovi järele: Kinoasalat fetaga
Proovi ka krõmpsuvat kinoasalatit maapählitega. Vaata retsepti SIIN
Bulguris on palju kiudaineid, valku ja B-grupi vitamiine. Näiteks on 100 grammis bulguris 18 grammi kiudaineid. Need aitavad kaasa soolestiku korrapärasele tööle ja toetavad seedimist. Lisaks hoiavad kiudained kõhtu kauem täis, sest seeduvad aeglaselt.
Kasuta bulgurit näiteks köögiviljavokis või valmista sellest puder, mis maitseb hästi koos marjade ja pähklitega.
Maitsestamata jogurt
Baklažaan
Baklažaanis on palju kaaliumit, lisaks toetab selle söömine seedetrakti tööd ja viib organismist välja liigset kolesterooli.
Valmistamisel puista baklažaani viljalihale soola või sidrunimahla, et parandada selle maitset ja säilitada värvust.
Tofu
Võite tofut lisada suppidesse ja karridesse, seda saab kasutada isegi magusatele roogadele siidisuse andmiseks.
Loe lisaks: Tofu rikastab toidulauda taimse valguga
Munad
Maapähklivõi
Valmista hommikusöögiks röstsai koos banaani ja maapähklivõiga. Lihtsalt rösti sai, lisa banaaniviilud ja määri peale maapähklivõid. Saad head maitset juurde lisada kõige peale kaneeli raputades.
Proovi kiiret ja lihtsat hommikusööki, mida on kapist alati hea võtta: Kaeratoorpuder datlite ja maapähklivõiga
Loe lisaks, kuidas seda tänuväärt kreemi kasutada: HEA TEADA | Kuidas kasutada maapähklivõiet?